Bu yıl ara tatil ne zaman olacak? 2024-2025 eğitim öğretim dönemi 1 haftalık ara tatil tarihleri açıklandı mı? Bu yıl ara tatil ne zaman olacak? 2024-2025 eğitim öğretim dönemi 1 haftalık ara tatil tarihleri açıklandı mı?

Bankaya Tazminat Davası Nasıl Açılır?

Kusurlu ve hukuka aykırı bir şekilde banka müşterisine zarar veren bir banka zararı gidermekle yükümlü olduğu için bankaya tazminat davası açılabilir. Peki Bankaya tazminat davası Nasıl açılır? işte haberimizin detayında.. Bir banka müşterisi, haksız uygulamalar neticesinde uğranılan zarar neticesinde maddi ve manevi tazminat talep edebilir. Bankaya Tazminat Davası Nasıl açılır? sorusuna geldiğimizde ise tazminat davalarının açılabilmesi için, ortada haksız bir fiilin olması, borç ve alacak ilişkisine dayalı sözleşmenin ihlal edilmesi, haksız fiil karşısında bir zararın meydana gelmiş olması gerekir. Bankalar Kanununda yer alan özel yetki kurallarına göre, BDDK'nun Kurul kararı ile yaptığı her türlü işlemler ve bu işlemlerden doğan zararlara ilişkin olarak açılacak idari davalar, ilk derece mahkemesi olarak Danıştay'da açıldığı biliniyor. 

Bankalara Acilan Dava Ne Kadar Surede Sonuclanir1


Bankalara Açılan Dava Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Bankalar ile sorun yaşayan banka müşterileri bankaya karşı açtıkları davaların süreci ve sonuçlanma süreleri merak ediyor. İşte detaylar... Bankalarla yaşanan anlaşmazlıklarda, tüketicilerin başvurabileceği yöntemlerden biri de Hakem Heyeti'dir. Peki, Hakem Heyeti’ne başvurulan davalar ne kadar sürede sonuçlanır? Hakem Heyetine sunulan başvurular Heyet tarafından başvuru tarihini izleyen 90 gün içinde incelenir ve karara bağlanır. Hakem Heyetinin kararı 20 gün içinde TBB tarafından müşteriye ve bankalara bildirilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ