Sünnet şöleninin en küçüğü İlyas bebek oldu Sünnet şöleninin en küçüğü İlyas bebek oldu

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Değerli üreticilerimiz Bölgemizde yoğun Mısır hasatının devam ettiği şu günlerde bazı ova köylerimizde şüpheli tüccarların çek ve senet karşılığında Çerezlik Ayçiçeği ve Mısır aldıkları hakkında üreticilerimizden gelen bilgiler var. Özellikle tokatçılar konusunda hasatlar başlamadan üreticilerimize yazılı açıklamalar yaparak gerekli uyarıları yaptık. Fakat son zamanlarda bazı köylerimizde kötü niyetli tüccar görünümü altında tokatçı kişilerin evrak vererek mal aldığı bilgisini duyuyoruz.

Çiftçimiz Mısır, Çerezlik Ayçiçeği ve Elmasını en iyi fiyata satmak için çaba göstermektedir. Fakat özellikle bu yıl yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle bazı kötü niyetli kişiler bunu fırsata çevirerek çiftçimizin yıl boyu alın teri ve el emeğiyle yetiştirdiğiniz ürünlerinizi hasat döneminde mantar gibi artış gösteren dolandırıcılara satarak onlara fırsat vermeyelim.

Sonuç olarak özetle, Çiftçimizin bir yıl boyunca büyük emek, fedakarlık ve sıkıntı içinde yetiştirdiği ürünlerin dolandırıcıların eline geçmemesi ve bu işten haksız kazanç sağlamamaları için kendilerine alıcı kılığında gelenlerden vergi levhası, şirketin ticari sicil gazetesinde yer alıp almadığı, ticaret odasında kayıtlı olup olmadığını araştırmaları ve her şeyden emin olduktan sonra ürünlerini pazarlamaları konusunda dikkatli olalım. Şüpheli Araç ve kişileri görme durumunda derhal kolluk kuvvetleri ile iletişime geçerek gerekli tedbirleri alınması için bilgi verelim.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN