Sivrisinek sokması ile bulaşan bir tür viral enfeksiyon olan Batı Nil Virüsü, vatandaşlar tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki Batı Nil Ateşi Virüsü İlk Kez Hangi Yılda İzole Edildi? Batı Nil Enfeksiyonu Tanısı Nasıl Koyulur? işte haberimizin detayında.
Batı Nil Enfeksiyonu Tanısı Nasıl Koyulur?
Sağlık Bakanlığının Batı Nil Virüsü hakkında yaptığı açıklama sonrası vatandaşlar Batı Nil Virüsünü araştırmaya başladı. Vatandaşların korkuyla takip ettiği maymun çiçeği virüsünün ardından gündemi yeni bir virüs daha salladı. Sağlık Bakanlığı, Türkiye de Batı Nil Virüsünün görüldüğünü açıkladı. Türkiye de 6 kişide görülen Batı Nil Virüsü hakkında birçok merak ettiğiniz sorunun cevabını sizler için derledik. Batı Nil Virüsü, sivrisineklerin sokması ile bulaşan viral bir enfeksiyon türü olarak karşımıza çıkıyor. Batı Nil virüsüne yakalanan bir kişi ise genellikle ilk grip benzeri semptomlara yakalanıyor. Batı Nil Virüsünün en yaygın belirtileri arasında; Baş ve sırt ağrısı, yüksek ateş, hâlsizlik, mide bulantısı ve kaslarda güçsüzlük olarak karşımıza çıkıyor. Peki Batı Nil Enfeksiyonu Tanısı Nasıl Koyulur? Batı Nil Virüsünün tanısını ise; Hastanın kan testi ile ortaya çıkar ve Batı Nil enfeksiyonuna karşı vücudun bağışıklık sisteminin ürettiği antikorlar laboratuvar ortamında saptandıktan sonra kesin tanı konulur.
Batı Nil Ateşi Virüsü İlk Kez Hangi Yılda İzole Edildi?
Birçok kişi "Batı Nil Ateşi Virüsü İlk Kez Hangi Yılda İzole Edildi?" sorusunu araştırmaya başladı. işte detaylar haberimizde.. Batı Nil Virüsü en çok Batı Nil virüsü, Afrika, Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Amerika kıtalarında yaygındır. Batı Nil Ateşi Virüsü İlk Kez ise 1937 yılında Uganda'da Batı Nil bölgesinde bir kadında izole edilmiştir.