Sivrisineklerin sokması ile bulaşan bir hastalık olarak karşımıza çıkan Batı Nil Virüsü Türkiye’de görüldü. Peki Batı Nil Virüsü Nedir? Batı Nil Virüsü İnsandan İnsana Bulaşır Mı? işte haberimizin detayında.
Batı Nil Virüsü Nedir?
Son dönemlerde artan salgınlar sonrası Batı Nil Virüsü vatandaşlarda tedirginlik oluşturdu. Batı Nil Virüsü Nedir? Batı Nil Virüsünün Belirtileri Nelerdir? işte haberimizin detayında. Batı Nil Virüsü Nedir? Batı Nil Virüsü, insanlarda ölümlere neden olabilen, sivrisineklerin sokması ile bulaşan viral bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Batı Nil Virüsü genellikle Afrika ve Batı Asya’da görülürken, geçtiğimiz günlerde Avrupa’da da görülmesinin ardından bir haberde Sağlık Bakanlığından geldi. Türkiye’de Batı Nil Virüsü 6 kişi de görüldü. Peki Batı Nil Virüsünün Belirtileri Nelerdir? Türkiye’de de görüldüğü belirtilen Batı Nil Virüsünün belirtileri ise birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Batı Nil Virüsünün Belirtileri Nelerdir? Batı Nil virüsünün belirtilerinin başında ateş, kusma ve ishal geliyor. Çoğu kişide ise vücutta oluşan ağrılarda görülebiliyor. 

Veliler bu haber size: kırtasiye ürünü seçerken dikkat Veliler bu haber size: kırtasiye ürünü seçerken dikkat

bati-nil-virusu-insandan-insana-bulasir-mi
Batı Nil Virüsü İnsandan İnsana Bulaşır Mı?
Vatandaşların korkuyla takip ettiği virüslere bir yeni daha eklendi. Batı Nil Virüsü Türkiye’de 6 kişide görüldüğünü Sağlık Bakanlığı açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından birçok kişi Batı Nil Virüsünün bulaşma yolunu araştırıyor. Batı Nil Virüsü İnsandan İnsana Bulaşır Mı? işte detaylar haberimizde. Batı Nil Virüsü, sivrisineklerin sokması ile bulaşan bir türdür. Batı Nil Virüsünün insandan insana temasla geçişi yoktur.

Kaynak: HATİCE KARACA