Karaman SMA Ekibi gönüllülerinden Ümit Dilercan, "Instagram üzerinde oluşturduğumuz bir grup ile SMA’lı bebeklerin ilaçlarına kavuşması için çalışmalar yapıyoruz. Kumbara dağıtıyoruz, okullara zarf dağıtıyoruz ve standlar açıyoruz. SMA’lı bebekler için kendi çapımızda bir sosyal sorumluluk projesi oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Dilercan, "Şu an dördüncü bebeğimiz olan Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Hulusi Sert isimli bebeğimiz için yardım çalışmalarında bulunuyoruz. Hulusi, SMA Tip 2 hastası ve biz kampanyasına başladığımızda yüzde 11 civarlarındaydı. Şu anda ise yüzde 22 civarında kampanyası. Valilik onaylı olarak bu kampanyayı gerçekleştiriyoruz. Karaman’da yaptığımız çalışma, gölde bir damla gibi. Bu bebeklerin ilaçları 1 milyon 830 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değişiyor. Ülkelerin ve hastaların durumuna göre ücretler değişiyor" diye ekledi.

Bizim Yapabildiklerimiz Golde Bir Damla2

Sosyal medyada Karaman SMA Ekibi olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Dilercan, "İki elin parmaklarını geçmeyecek kadar aktif gönüllümüz var. Bebeklerimizle ilgili güncel paylaşımları sosyal medyada yapıyoruz. Ayda bir defa bile vatandaşlarımız bağışta bulunabilir" dedi.

Ahmet Dilercan, "Ekip olarak saha çalışmalarında aktif 8 kişi olarak çalışıyoruz. Canlı yayınlar ve paylaşımlar ile sesimizi daha çok kişiye duyurmaya çalışıyoruz. Karaman SMA Ekibi olarak biliniyoruz ve ekip çalışanlarımızın adını kullanmıyoruz. Hastane raporlarının doğruluğu çerçevesinde yardım kampanyalarını düzenliyoruz" dedi.

Karaman hava durumu bugün: 4 Ekim 2024 Cuma Karaman hava durumu Karaman hava durumu bugün: 4 Ekim 2024 Cuma Karaman hava durumu

Karaman SMA Ekibi Gönüllüleri, Hulusi Sert bebek ve diğer SMA hastası bebekler için umut olmaya devam ediyor. Bu gönüllü çalışmalar, hastaların ve ailelerinin hayatında büyük fark yaratıyor. Destek olmak isteyenler, Karaman SMA Ekibi'nin sosyal medya hesaplarından bilgi alabilir ve katkıda bulunabilir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL