Karaman'da gece saat 02.30 sıralarında Türk Dünyası kültür Parkı mevkiindeki bir gece kulübünde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, mekân girişine çok yakın bir mesafede sürekli polis uygulaması yapılması mekanda işleri durma noktasına getirdi.

"Ekmeğimizden Ettiler"

Sıklıkla gerçekleşen polis denetimiyle de iyice çalışamaz olan mekanda gerçekleşen olayda işletme sahibinin personel azaltma yönünde karar aldığını duyan İ.S. isimli çalışan işssiz kalma endişesiyle bunalıma girerek kulübün çatısına çıktı. ‘’Ekmeğimizden ettiler’’ diyen bağırma seslerini duyan çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine ilettiler. Olay yerine gelen polisin uzun ikna çabaları sonrası çatıdan aşağı indirilen İ.S. sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. 

Aynı denetim ve uygulamanın, kentin farklı noktalarındaki otel ve diğer alkollü mekânlara yapılmadığını belirten işletme yetkilisi Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim'den adil olmayan bu uygulamaya son verilmesini istedi. "25 çalışanımız var, başka hiçbir yerde yapılmayan bu uygulama devam ettiği takdirde yarısı işsiz kalacak." diyen işletmecisi "Bazı müşterilerimiz, mekana girerken de çıkarken de polis uygulamasına tabi tutulduğundan tekrar gelmek istemiyor. Buna halk arasında ‘Taciz etmek’ denilir. Müşterilerimizin kamu gücüyle taciz edilmesini kabul etmiyor, yetkilileri vicdanlı olmaya davet ediyoruz.’’ dedi.

Kaynak: Hatice KARACA