TRT Haber'de dikkat çeken detaylar gözden kaçmadı TRT Haber'de dikkat çeken detaylar gözden kaçmadı

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, emeklilerin beklediği 29 Ekim ikramiyesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla verilen 5 bin TL’lik ikramiyenin bu yıl da verilip verilmeyeceği merak konusu.

Geçen Yıl Verilen 5 Bin TL İkramiye Tek Seferlikti

Karakaş, Türkiye gazetesindeki köşesinde, 2023 yılında toplamda 15 milyon 120 bin emekliye ve hak sahiplerine, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle 5 bin TL ikramiye verildiğini hatırlattı. Ancak bu ödemenin, Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak yalnızca tek seferlik yapıldığını belirtti.

Karakaş, bu yıl da 29 Ekim ikramiyesi verilmesi için kanun çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, şu ana kadar ne bir kanun teklifi hazırlandığını ne de Cumhurbaşkanlığı tarafından bu konuda bir talimat verildiğini söyledi. Ayrıca ekonomi yönetiminin, enflasyonla mücadele programını sürdürmek amacıyla bu ödemeye sıcak bakmadığını ifade etti.

Emeklilere 29 Ekim Ikramiyesi Verilecek Mi3

Emekliler İkramiyenin Sürekli Olmasını İstiyor

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz ise geçen yıl verilen ikramiyenin devam etmesi gerektiğini belirtti. Tokgöz, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla verilen bu ödemenin birçok emeklinin ihtiyaçlarını karşılamaya vesile olduğunu kaydetti.

Tokgöz, "Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi" adının resmileştirilip, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ederek, bu uygulamanın emeklileri memnun edeceğini ve Cumhuriyet Bayramı coşkusunu artıracağını ifade etti.

Emeklilere 29 Ekim Ikramiyesi Verilecek Mi2

 Kanun Bekleniyor

Özetle, 29 Ekim'de emeklilere ikramiye verilmesi için henüz bir yasal düzenleme bulunmuyor. Gözler, önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalarda olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ