Peki, Emrullah Erdinç kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir? Emrullah Erdinç sağlık çetesi olayı nedir? Emrullah Erdinç tehdit edildi mi? İşte bu soruların yanıtları ve detaylar...

Emrullah Erdinc Kimdir Tehdit Mi Ediliyor (1)

Emrullah Erdinç kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir?

Emrullah Erdinç, Türk medya dünyasında önemli bir yere sahip olan başarılı bir gazetecidir. Emrullah Erdinç, 1977 yılında İstanbul'da doğmuştur. Gazetecilik kariyerine 1996 yılında Günaydın gazetesinde başlayarak adım atmıştır. Ardından Hürriyet ve Akşam gazetelerinde muhabir olarak görev yapmıştır. 1999 yılında ATV haber merkezine katılarak televizyon haberciliğine geçiş yapmıştır. Sabah gazetesinde "Üstü Çizilmiş Kişiler" adlı köşe yazarlığı da yapmıştır. Daha sonra CNN Türk Haber Merkezi'nde polis ve adliye muhabiri olarak çalışmıştır. Erdinç, 2018-2023 yılları arasında Kanal D Haber Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.

Emrullah Erdinc Kimdir Tehdit Mi Ediliyor (2)

Emrullah Erdinç sağlık çetesi olayı nedir?

Hastane çetesi olayı, Türkiye'yi derinden sarsan bir olaydır. Hastanelere yerleşen sağlık çetelerinin 8 bin TL almak uğruna 12 bebeği ölüme sürüklediği iddia ediliyor. Aralarında doktorlar ve hemşirelerin de bulunduğu bu çetenin, sağlıklı bebekleri yoğun bakıma alarak ailelerden haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, hastane çetesinin, konuyla ilgili soruşturma yürüten savcıyı makamında tehdit ettiği anlar da sosyal medyada paylaşılması ve haberlerin yayınlanması ardından gazeteci Emrullah Erdinç konuyla ilgili tüm detayları anlattı.

Emrullah Erdinç’in açıklamasına göre; "Mesela 23 yaşında bir hemşire yardımcısı var. Diyor ki 'Ben ne yapacağım? İçeride 9 tane bebek var. Aileleri yoğun bakım ünitesi önünde bekliyor. Bu bebeklerden birine bir şey olursa ne yapacağım?' diyor.

Çete üyelerinden bir başkası 'Bir şey olursa doktoru ararsın" diyor. Sonrasında da doktoru arıyor. 'Kaya bebek fenalaştı, ne yapacağım?' diyor. Diyorlar ki 'Ex olursa fişi çek.'

Gerçekten bu kadar mı ya? Doktor olarak evden kalkıp neden gelmiyorsunuz? Evleri de çok yakın bu arada. 

Hastanelerin hepsi belli, çoğu İstanbul'da. Çorlu ve Tekirdağ'da da var. Başka şehirlerde de olabileceği ihtimali üzerine özellikle bebek ölümlerini şimdi inceliyorlar."

Emrullah Erdinç kendi You Tube kanalında yaptığı açıklamada ise "Ben video ve ses kayıtlarını sansürsüz izledim. O kadar kötü ki,... Psikolojinizi bozacak şekilde. Para için, sosyal bozulmanın nerelere kadar geldiğini en acı şekilde ortaya koyuyor" açıklamalarında bulundu.

Emrullah Erdinc Kimdir Tehdit Mi Ediliyor (3)

Emrullah Erdinç tehdit edildi mi?

Emrullah Erdinç’in yaptığı bu açıklamaların ardından sosyal medya hesabından  paylaştığı ses ve görüntülerde Cumhuriyet Savcısı'nın tehdit edildiği hastane çetesi olayı görüntülerini paylaştı.

Görüntülerdeki kişinin savcıya "Senden bir şey rica edeceğim. İçerdekini çıkarabildiğini erken çıkar, sal gitsin. Senin attığın adımdan, ailenden her şeyden haberdarlar" ifadelerini kullandı. 

Mavi Dil Hastalığı nedir?  İnsanlarda Ölümcül müdür? Mavi Dil Hastalığı nedir? İnsanlarda Ölümcül müdür?

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI