Gokhan Zan Alevi Mi Gokhan Zan Kimdir Gokhan Zan Hayati (1)

Gökhan Zan Kimdir? Gökhan Zan Hayatı? Gökhan Zan Alevi mi? Gökhan Zan hangi takımlarda oynadı? Hataylı eski milli futbolcu Gökhan Zan’ın hayatı merak edildi bizde sizler için detayları derledik.

7 Eylül 1981 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde dünyay gelmiş, Türk futbolcu ve eski milli takım futbolcusudur.  192 cm boyundadır ve başak burcudur.  2005 yılında Kanada doğumlu Diana Balaban ile evlenmiş 2019 yılında yollarını ayırmışlardır. 3 Eylül 2021 yılında Müge uzun ile ikinci evliliğini gerçekleştirmiştir. Hataylı Alevi bir ailenin çocuğudur, Türkçe’Nin yanı sıra çok kültürlü bir şehir olan Hatay’da büyüyen Gökhan Zan Kürtçe’de bilmektedir.

Gökhan Zan'ın futbol kariyeri oldukça etkileyici. Hatayspor'da başladığı kariyerinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Daha sonra Çanakkale Dardanelspor ve Beşiktaş gibi önemli takımlarda forma giyerek başarısını sürdürdü. Galatasaray'a transfer olduğunda, kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşadı ve bu kulüpte önemli bir oyuncu haline geldi. Hem kulüp düzeyinde hem de milli takımda gösterdiği performanslarla Türk futboluna önemli katkılarda bulundu.

Kışın habercisi o dağda çiçek açtı Kışın habercisi o dağda çiçek açtı

Gokhan Zan Alevi Mi Gokhan Zan Kimdir Gokhan Zan Hayati (2)

Özellikle Galatasaray'da geçirdiği yıllar, Gökhan Zan'ın kariyerindeki zirve noktalarından biri olarak kabul edilir. Kulüp tarafından yapılan sözleşme uzatmaları ve ödeme teklifleri, onun ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu gösterir.

Milli takım kariyeri de oldukça başarılı olan Gökhan Zan, Türkiye'yi birçok uluslararası turnuvada temsil etmiş ve takımına önemli katkılarda bulunmuştur. Hem kariyeri hem de kişiliğiyle Türk futbolunda unutulmaz bir iz bırakan Gökhan Zan, futbolseverlerin saygısını kazanmış bir isimdir. 38 kez milli takım formasını giymiştir.

Gokhan Zan Alevi Mi Gokhan Zan Kimdir Gokhan Zan Hayati (3)

Gökhan Zan Furbolu Ne Zaman Bırakmıştır?

Son sezonunu Galatasaray forması giyerek 2015 yılında kapatmıştır. Türk futbolunda unutulmaz bir iz bırakan Gökhan Zan hem saha içindeki performansıyla hem de karakteriyle futbolseverlerin gönlünde taht kurmuş bir isimdir.

 

Gökhan Zan Oynadığı Takımlar

1999-2000 Hatayspor

2000-2003 Çanakkale Dardanelspor

2003-2009 Beşiktaş

2004-2005 Gaziantepspor

2009-2015 Galatasaray

Kaynak: Hatice Karaca