Hülya Koçyiğit Kimdir? Hülya Koçyiğit Kaç Yaşında? Hülya Koçyiğit Hastalığı Nedir? Hülya Koçyiğit Nereli? Hülya Koçyiğit Ne Kanseri? Detaylar haberimizde…

Hülya Koçyiğit kanserle mücadele geçmişini anlattı İhlas Haber Ajansı

Hülya Koçyiğit Kimdir? Hülya Koçyiğit Kaç Yaşında?

12 Aralık 1947 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Türk sinema tarihinin dört yapraklı yoncası adı altında . Türkan Şoray, Fatma Girik ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın değerli isimlerinden biri olan Hülya Koçyiğit değerli ve saygı gören isimlerimizden biridir. eğitim hayatı da donanımlı olan ve sıkça kar,yeri ve başarısıyla övgüler alan güzel sinema oyuncumuzun eğitim hayatı beş yaşında başlayarak donanımlı ve başarılı bir eğitim hayatı geçirdiği bilinmektedir. Sinema sektörüne ise İstanbul Şehir Tiyatroları'na diğer iki kız kardeşi ile birlikte girer.

Dilan Polat ve Engin Polat Nasıl Tanıştı? Dilan Polat ve Engin Polat Nasıl Tanıştı?

Hülya Koçyiğit: "Kadınların birçok sorunu AK Parti hükümeti döneminde  telafi edildi" İhlas Haber Ajansı

Bir yandan okula giderken, diğer yandan tiyatroya ve baleye devam eder. Ayrıca Bebek'te bir öğretmenden piyano dersi alır. Buna ek olarak da bir müzik öğretmeniyle müzik çalışır ve hiç boş günü kalmaz. Yeni başladığı okulda her gün gösteriler düzenlenir. Hülya Koçyiğit de bu gösterilerde sık sık yer alır. Konuştuğu İngilizce aksan, etrafındakiler tarafından çok beğenilir.

Hülya Koçyiğit idama nasıl bakıyor? İhlas Haber Ajansı

Muhsin Ertuğrul, Hülya Koçyiğit'in namını duyar ve şehir tiyatrolarının genel yönetmenine Koçyiğit'ten bahseder. Koçyiğit, annesiyle birlikte apar topar Muhsin Ertuğrul'un yanına gider. Muhsin Ertuğrul'un arkadaşı Koçyiğit'in annesinin yakını çıkar. Bu durumun sonucu olarak Ertuğrul, Koçyiğit'e daha fazla sempati duymaya başlar. Ertuğrul, daha iyi eğitim alması gerektiğini; bu nedenle Ankara Devlet Konservatuvarı'na gönderilmesinin daha iyi olacağını söyler.

Hülya Koçyiğit: 'Sanat ve siyaset halk için yapılıyor, her ikisi ayrılmaz  birer parça' İhlas Haber Ajansı

Böylece Koçyiğit tekrardan Ankara'ya gider. Bu kez daha deneyimli ve yaşça büyük olduğu için tiyatro sahnesinde seyircinin karşısına daha iyi bir şekilde çıkar. Bir çok film ve tiyatroda başarılı işlere imza atan oyuncumuz Hülya Koçyiğit, o dönem Fenerbahçe'de futbol oynayan Selim Soydan ile 5 Temmuz 1968 tarihinde evlenir. Bu evliliğinden 24 Nisan 1969 tarihinde Gülşah adında bir kızı doğduğu ve Hülya Koçyiğit'in Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu vardır. Kızı Gülşah küçük yaşlarda birkaç sinema filminde rol almıştır. Koçyiğit bir süre şarkıcılık da yapmıştır. Oyuncu Engin Altan Düzyatan, Hülya Koçyiğit'in torunu Neslişah Alkoçlar ile evlenmiştir.

Hülya Koçyiğit 'Gelin' filmi ile Optimum'da İhlas Haber Ajansı

Hülya Koçyiğit Hastalığı Nedir?

Türk sinemasını başarılı ismi Hülya Koçyiğit yapılan biyopsi sonrası Akciğer Kanseri olduğu ortaya çıkmıştır. Tedavi gören sinema oyuncumuz Hülya Koçyiğit Akciğer Kanserini atlattığı haberin isevenlerine  vermiştir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL