Bir gen terapisi şirketi Huntington hastalığı için bir veri paylaşarak hastalığın ilerlemesini aza indirgediğini duyurdu. Peki Huntington Hastalığının Tedavisi Var Mı? Huntington Hastalığı Nedir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle.

Huntington Hastası 22 Yaşındaki Aygül Yaşama Tutunmak İstiyor

Oldukça nadir görülen Huntington Hastalığı birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki Peki Huntington Hastalığının Tedavisi Var Mı? Huntington Hastalığı Nedir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle.

Kişileri İntihara Meyilli Hale Getiren Korkunç Bir ...

Huntington Hastalığı Nedir?

Bu hastalık çok sinsi 20'li yaşlarda görülmeye başladı Bu hastalık çok sinsi 20'li yaşlarda görülmeye başladı

Nadir görülen ve hastalığa yakalanan kişinin hareketlerini kısıtlayan Huntington Hastalığı’nın ne olduğu merak ediliyor. Peki Huntington Hastalığı Nedir? işte haberimizin detayında sizlerle. Huntington hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin ciddi düzeyde parçalanmasıdır. Huntington Hastalığı, kalıtsal nedenlere de dayanıyor. Huntington Hastalığı, 30 ve 40’lı yaşlarda ortaya çıkıyor. Peki Huntington Hastalığı Belirtileri Nelerdir? işte sizler için derledik. Huntington hastalığı belirtileri ise; Kas problemleri, Duruş, denge ve yürüyüş bozuklukları, Yutma veya konuşma güçlüğü, İlgisizlik, üzüntü veya sinirlilik, Uykusuzluk, Odaklanma ve planlama zorluğu, Yeni bir bilgi edinmede güçlük çekme olarak karşımıza çıkıyor.

Huntington Hastalığı Nedir ve Belirtileri Nelerdir? - Medicana

Huntington Hastalığının Tedavisi Var Mı?

Tek bir genin kalıtsal olarak bozulmasından dolayı ortaya çıkan Huntington hastalığının tedavisinin olup olmadığı merak konusu oldu. Bir kişinin yaşantısını olumsuz etkileyen Huntington Hastalığının tedavi var mı? sıkça araştırılan bu sorunun cevabı haberimizin detayında. Huntington hastalığının bir tedavi yöntemi henüz yok. Fakat Bir gen terapisi şirketi olan uniQure,  Huntington hastalığı için potansiyel bir tedavi olan AMT-130'un Faz I/II denemelerinde başarılı olduklarını duyurdu. Şirket denemler de hastalığın ilerlemesini yavaşlattıklarını duyurdu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL