Tarihi ve doğal yapıları ile inanların dikkatini çekmeye devam eden Ermenek İlçesi’nin bir çok özelliği merak edilip araştırılıyor. Peki Karaman Ermenek İklimi Nasıl? Ermenek İlçesi Kaç yılında Karaman’a Bağlandı? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında..

Ermenek İlçesi Kaç yılında Karaman’a Bağlandı?

Tarihte Karamanoğulları Beyliği'ne başkentlik yaptığı bilinen Ermenek İlçesi her yıl yerli ve yabancı turisti kendine çekmeye devam ediyor. Peki Ermenek İlçesi Kaç yılında Karaman’a Bağlandı? işte detaylar.. Kaynaklarda Ermenek ilçesinin 2024 de dair güncel nüfus bilgisi bulunmuyor. 5000 yıldır insanların yaşadığı bir yerleşim merkezi olan aynı zamanda doğal yapıları insanları büyüleyen Ermenek, 1989 yılında Karaman'a bağlanmıştır. Ermenek İlçesi rakım olarak yüksekte Göksu nehri kıyısına yerleşmiş olarak karşımıza çıkıyor. Ermenek rakım olarak 1400 m’dir. Ermenek ilçesinin yüzölçümü ise 1645 km² olarak kayıtlara geçmiştir. Rakım olarak yüksekte yer alan Ermenek İlçesi, yüksek dağ ve tepelerle çevrili olduğundan dolayı tarıma çok uygun olmadığını biliyoruz.  Genel de burada yaşayan insanlar hayvancılık ile uğraşıyor. Geçim kaynakları ise; hayvancılık, meyvecilik ve el emeği ürünler oluyor. 5000 yıldır insanları bünyesinde barındıran Ermenek İlçesi, Mut üzerinden 160 km, Karaman Ermenek Yolu üzerinden ise 112,5 km’ dir.

Vekil Sağlam hastane ek bina inşaatını yerinde inceledi Vekil Sağlam hastane ek bina inşaatını yerinde inceledi

Karaman Ermenek Iklimi Nasil2

Karaman Ermenek İklimi Nasıl?

Tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Ermenek, tarihi ve doğal yapıları ile yerli ve yabancı turistlerin rotasında yer alıyor. Peki Karaman Ermenek İklimi Nasıl? işte detaylar.. Ermenek ilçesinin iklimine bakacak olursak,  Akdeniz ve Karasal iklimin tam ortasında yer alıyor. Ermenek iklimi, yazlar ılık, kurak olurken kışlar ise çok soğuk ve karlı bir iklim bizleri karşılıyor. İklime bağlı olarak da Ermenek ilçesinin bitki örtüsü de orman ve maki olarak çeşitlilik gösteriyor.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL