İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırıma dönüşen ve her geçen gün artan saldırılarına Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Karaman'da da trafik lambalarına yapıştırılan "Katil İsrail ve Özgür Kudüs” etiketleriyle İsrail protesto edilirken etiketleri fark eden sürücüler de kısa süreli şaşkınlık yaşadılar.  
“Tebrik Ediyorum” 
Yanan kırmızı ışıktaki ‘Katil İsrail' yazısını fark ettiğini söyleyen Ali İhsan Kutbay, “Katil İsrail'in katilliğini herkes görsün diye yapılan güzel bir çalışma olmuş. Bu uygulamayı yapanları tebrik ederim” değerlendirmesinde bulundu. 
"Karaman'da Böyle Bir Çalışma Beklemiyordum" 

Müslüme Yağal’ın Mezarında Tahribat Müslüme Yağal’ın Mezarında Tahribat

Mikrofonlarımızı uzattığımız Mehmet Akif Aktaş ise, “Böylesine anlamlı bir çalışmayla farkındalık yaratanları tebrik ediyorum. Büyük şehirlerde gördüğümüz bu tür uygulamaları Karaman'da görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadım. Yalan yok burada birileri yapsın istiyorduk. Kısa süreli olmamalı. ” dedi. 

"Politik Hamlelerle Bir Duruş Sergilenmeli"
Trafik lambasındaki yazıyı KGRT KARAMAN muhabirlerinin söylemesi üzerine  fark ettiğinisöyleyen sürücü Samet Balar ise, “Yapılan uygulama doğru bir duruş ama bu duruş kırmızı ışığa yazarak değil, politik hamlelerle olması lazım. Işığa yazı yazarak bir şey elde edemeyiz ama o kırmızı ışığı gördüğümüzde bize orada yaşanan zulmü hatırlatıyor” diye konuştu. 
                            

Kaynak: R. Rüzgar Yel