Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın 21 Eylül 2024 Cumartesi günü Karaman'da olacağını öğrenen Çoğlu ve Kameni köylerinden çiftçiler  Karaman topraklarının suya kavuşması için bitirilmesi planlanan Göksu sulama projesi ve Karadağ sulama projesinin acil olarak faaliyete geçirilmesine dikkat çekmek için traktörleriyle yola düştü. Geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl daha az yağış alan Karaman'ın cidddi bir su sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten çiftçiler Bakan Yumaklı'ya "Karaman Göksu'yu İstiyor" çağırısında bulundu.

2025 yılında su sorunun bitmesini isteyen çiftçiler; "Daha ne bekliyoruz, sesimizi duyan olsun. Karaman kurtulsun, gelecek kurtulsun." çağrısında bulundu. Ankara'da yapılan toplantıların karşılık bulmadığına inanan çiftçiler "Su varsa çiftçi var, çiftçi varsa Karaman'da hayat var" diyen çiftçiler Bakan Yumaklı'ya "Biz su istiyoruz, seçim vaadi istemiyoruz dediler. 

"Siyasiler su getirmezse kapımıza gelmesin." diyen çiftçiler "Bugün bize yarın size hesap görülür. Çiftçiyi kimse karşısına almasın Tarım bakanının artık vaad değil çözüm ile gelmesini bekliyoruz ve yarın meydanlardayız. Bu seneki fiyatlardan memnun değiliz. Pancar fiyatını da yüksek açıklamasını istiyoruz. Karaman çiftçisi hakkını istiyor, emeğinin karşılığını istiyor, su istiyor."

Dört Yılda Beş Vali Karaman, Kayak Merkezi mi? Dört Yılda Beş Vali Karaman, Kayak Merkezi mi?

Kaynak: Haber Merkezi