Türkiye Judo Federasyonu 2024 yılı faaliyet programında yer alan ve Kosova’da düzenlenen 23 Yaş Altı (U23) Judo Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Karamanlı milli sporcular, şampiyonaya Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü judo antrenörleri Ahmet Ömre Türe ve Mevlüt Duman eşliğinde hazırlandı. Büyük bir disiplin ve özveriyle yapılan antrenmanların meyvesini toplayan sporcular, madalya kürsüsünde yer alarak Karaman’ın adını Balkanlar’da gururla temsil ettiler.

Karaman'da ormanlar için el ele verdiler Karaman'da ormanlar için el ele verdiler

Karamanli Judocular Gururlandirdi1

Şampiyonada 48 kilo kadınlar kategorisinde yarışan Sıla Durmaz, bronz madalya kazanarak üçüncülük elde etti. 78 kilo kadınlar kategorisinde mücadele eden Ayşenur Keskin, başarılı performansıyla gümüş madalyanın sahibi olurken, 90 kilo erkekler kategorisinde yarışan Eren Koçak da bronz madalya kazanarak başarılarını taçlandırdılar.

Sıla Durmaz, Ayşenur Keskin ve Eren Koçak, kariyerlerine yeni başarılar ekleyerek milli formayla ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadılar. Karamanlı milli sporcuların bu önemli başarısı, Karaman’daki spor camiasında büyük sevinçle karşılanırken, genç judocuların gelecek hedefleri için motivasyon kaynağı oldu.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz milli sporcuları tebrik ederek, uluslararası arenada kazanılan bu madalyaların Karaman için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Karadeniz, gençlerin spor alanında göstermiş oldukları azim ve disiplinin, Karaman’da ki genç sporcular içinde ilham kaynağı olacağını vurguladı.

Kaynak: BÜLTEN