Arama motorlarında KOSGEB destekleri ile ilgili olarak KOSGEB Hangi İş Alanlarına Destek Veriyor? KOSGEB Nedir? KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir? araması yapılıyor. Kosgeb destekleri ile ilgili detaylar haberimizde...

KOSGEB Nedir ?

Kosgeb; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olarak bilinmektedir. KOSGEB, yani Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomik büyümelerini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla hükümet tarafından oluşturulan bir kurumdur. KOSGEB, bu işletmelerin gelişimini desteklemek için çeşitli programlar sunar ve onların pazardaki varlıklarını güçlendirir, sürdürülebilir büyümelerine katkıda bulunur.

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelere eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi hizmetler sunar. Bu destekler, işletmelerin daha rekabetçi ve yenilikçi olmalarını sağlayarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlar.

Kosgeb Hangi Is Alanlarina Destek Veriyor Kosgeb Nedir2

Kredi kartlarına OVP düzenlemesi: Limitler artık bu şekilde belirlenecek Kredi kartlarına OVP düzenlemesi: Limitler artık bu şekilde belirlenecek

KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

KOSGEB desteklerinden faydalanacak olan kişiler ve işletmeler, belirli kriterlere uygun olmalıdır. Bu destekler, özellikle faaliyet gösteren ve büyümeyi hedefleyen işletmelere yöneliktir. Peki KOSGEB’in sunduğu destek programlarından kimler yararlanabilir?

·         KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerine katılan ve bu eğitimleri başarıyla tamamlayan kişiler.

·         İş fikirlerini hayata geçirmek isteyen ve bu süreçte destek arayan girişimciler.

·         Büyüme ve gelişme potansiyeli olan küçük ve orta ölçekli işletmeler.

·         Yenilikçi fikirleri ve projeleri olan işletmeler veya bireyler.

·         İş Geliştirme Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan ve 1 yıl içerisinde burada işletme kuran girişimciler.

·         KOSGEB tarafından üniversitelerde düzenlenen genç girişimci programlarına katılan ve bu programları tamamlayan kişiler.

Bu gruplar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın sunduğu çeşitli finansal destekler, eğitimler ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma şansına sahiptir.

Kosgeb Hangi Is Alanlarina Destek Veriyor Kosgeb Nedir1

KOSGEB Hangi İş Alanlarına Destek Veriyor?

18 Eylül 2009 tarihli ve 27353 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/15431 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile, KOSGEB'in destek verdiği sektörler yayınlanmıştır.Formun Üstü Belirtilen destekler, işletmelerin ve girişimcilerin ekonomik büyümelerine ve rekabet güçlerinin artırılmasına katkıda bulunmayı amaçlar ve KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek sektörlerin ayrıntılı listesine buradan bakabilirsiniz.

Kaynak: R. Rüzgar Yel