Gökyüzünü büyüleyen yıldızlar hepimizin yıllarca dikkatini çeker. Kutup yıldızı da bunlardan biri. Peki Kutup Yıldızı Nasıl Ayırt Edilir? Kutup Yıldızı Nedir? işte sizler için Kutup Yıldızı hakkında birçok konuyu araştırıp derledik..

Yapay Zeka Senaryo Yazdı Filmin İlk Fragmanı Çıktı Yapay Zeka Senaryo Yazdı Filmin İlk Fragmanı Çıktı

Kutup Yildizi Nasil Ayirt Edilir2

Kutup Yıldızı Nedir?

Gökyüzünün rehberi olarak bilinen Kutup Yıldızı, birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor.7’den 70’e herkes Kutup Yıldızlarını merak edip gökyüzüne her zaman bakmıştır. Peki Kutup Yıldızı Nedir? hiç merak ettiniz mi. İşte sizler için haberimiz de Kutup Yıldızlarına yer verdik..Kutup Yıldızı, bilimsel adıyla Polaris olarak bilinmektedir. Kutup Yıldızı, tek bir yıldız gibi görünse de aslında üç yıldızdan oluşan bir sistemdir. Sistemin en parlak yıldızı olan A yıldızı, büyük ve sarı bir yıldızdır. Bu parlak yıldız, aynı zamanda parlaklığı değişen bir sefeit türevi olarak bilinir. A yıldızının etrafında dönen B yıldızı, bir sarı cücedir ve 1780 yılında ünlü astronom William Herschel tarafından keşfedilmiştir. Sistemin üçüncü yıldızı ise 1929 yılında tespit edilmiştir. Kutup Yıldızı, dünyanın ekseniyle aynı doğrultuda bulunduğundan, diğer gök cisimlerinin aksine gün boyunca yer değiştirmez ve daima kuzeyi gösterir. Bu özelliği ile Kutup Yıldızı, her zaman yön bulma amacıyla çağlarca kullanılmıştır.

Kutup Yildizi Nasil Ayirt Edilir1

Kutup Yıldızı Nasıl Ayırt Edilir?

Kuzeyi işaret etme özelliği ile Kutup Yıldızı, tarih boyunca keşifçilerin ve denizcilerin yol haritası olarak karşımıza çıkmıştır.  Peki Kutup Yıldızı Nasıl Ayırt Edilir? işte detaylar.. Kutup Yıldızı’nı diğer yıldızlardan ayırt etmek oldukça kolaydır. Kutup Yıldızı’nı görmek için yönünüzü kuzeye çevirmeniz yeterli olsa da Kutup Yıldızı’nı bulmanın en kolay yolu Büyük Ayı Takımyıldızı oluyor. Gökyüzünün kuzeyinde en parlak yıldız olduğundan, başka bir yıldızla karıştırılma ihtimali düşüktür.

Kaynak: HABER MERKEZİ