Türkiye’nin 81 ilinden biri olan Manisa ili ilgili merak edilen sorulandan olan Manisa’nın En Gelişmiş İlçesi Hangisi? Manisa’nın En Güzel İlçesi Hangisi? Detaylar haberimizde…
Manisa’nın En Gelişmiş İlçesi Hangisi?
Ege Bölgesinde yer alan ve 2012 yılında çıkarılan yasa ile İl olan Manisa Türkiye’nin 81 ilinden biri olarak bilinmektedir. Şehzadeler Şehri olarak bilinen ve sevilen Manisa gezilip keşfedilmesi gereken iller içerisinde de yer almaktadır.  Toprak olarak verimli bir toprağa sahip olan Manisa Türkiye'de en çok üzüm, pamuk, tütün ve zeytin yetiştiren il olarak bilinmektedir.  Tarım alanında zirvede bulunan Manisa'nın ayrıca Kehribar renkli çekirdeksiz üzümü dünyada meşhur bir ildir.

Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı Yenidoğan Bebek Çetesi hakkında iddianame hazırlandı

Manisanin En Gelismis Ilcesi Hangisi 11

Şifalı Mesir Macunu ve Sultaniye Üzümü ile meşhur olan Manisa, İzmir'e yakınlığının da sağladığı avantajla hızlı gelişen şehirlerimiz arasın yer aldığı ve her ne kadar şehir dağlarla çevrili olsa da Gediz Ovası'nın bereketli topraklarının da etkisiyle tarımsal üretim alanında ilk üç il arasında yer almaktadır. Manisa’da en gelişmiş ilçe olarak sıralamalarda Alaşehir olarak araştırmalar sonucu elde edilen sonuç olsa da Manisa’nın en güzel ilçesi herkese göre değişebildiği de söylenmektedir. Toplam 17 tane ilçesi olduğu bilinen Manisa ilinin merkez ilçesi de Şehzadeler Yunus Emre ilçesi olduğu da bilinmektedir.

Kaynak: HATİCE KARACA