Tevrat'ta adı Keturah olarak geçen ve İbrahim Peygamber'in eşi olarak bilinen Kantura birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Kantura Soyu Nereden Gelir? işte haberimizin detayında.
Kantura Soyu Nereden Gelir?
Kantura, Tevrat'ta adı Keturah olarak geçerken İslam kaynaklarında ise Kantura olarak yer alıyor. Birçok kişin merak edip araştırdığı Kantura’nın soyunun nereden geldiği merak ediliyor. Kantura’nın Tevrat ve hadislerde yer alan figürleri, tarihsel ve kültürel açıdan değerlendirildiğinde, farklı yorumlara neden olmuştur. Kantura, İbrahim Peygamber'in eşi olarak bilinse de hadislerde Kantura'nın İbrahim'in eşi olduğuna dair bilgiler yer almıyor. Birçok araştırmacı, Kantura'yı Tevrat'ta geçen Keturah ile özdeşleştirerek Kanturaoğulları'nı Türkler olarak yorumlamışlardır.

kantura-soyu-nereden-gelir

Yahya Sinvar kimdir? Hamas Lideri Yahya Sinvar öldü mü? Yahya Sinvar kimdir? Hamas Lideri Yahya Sinvar öldü mü?

Bu görüşe göre, İbrahim Peygamber, Sare'den olan oğlu İshak'ı yanına almış ve diğer eşi Hacer'den olma İsmail'i Mekke'ye bırakmıştır. Diğer eşi veya cariyesi olan Kantura'dan olma birkaç oğlunu ise çok uzak ve kurak bölgelere göndermiştir. Rivayetlere göre, bu oğullar İbrahim'e gidip kendilerini o bölgelere göndermemesini istemiş, ancak İbrahim, bunun Allah'ın emri olduğunu söyleyerek onları göndermiştir. Peki Kantura Soyu Nereden Gelir? işte haberimizin detayında sizler için derledik. Merak edilip araştırılan Kantura’nın soyu, Hz. İbrahim'in Kantura Hatun'dan Zimran, Yaksan, Madun, Madyan, Esbuk ve Şuht olmak üzere altı erkek çocuğu meydana gelmiştir. El Cahız'a göre işte Hz. İbrahim'in bu altı oğlundan dördü Horasan'a gelip yerleşmiş ve bunların soyundan da “Horasan Türkleri” meydana gelmektedir.

Kaynak: HATİCE KARACA