Maymun Çiçeği Kendi Kendine Geçer Mi? Maymun Çiçeği Ne Kadar Sürede Geçer? Maymun Çiçeği İlk Belirtileri Nedir?  Maymun Çiçeği İlk Belirtileri Nedir? Detaylar haberimizde…

Maymun Çiçeği Virüsü 2022
Maymun Çiçeği Kendi Kendine Geçer Mi?
Genellikle Orta ve Batı Afrika'nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıktığı bilinen ve zaman zaman diğer bölgelere ihraç edilen, hayvanlardan insanlara bulaşan viral bir hastalık olarak bilinmektedir. İlk belirtileri ise ateş, kızarıklık ve şişmiş lenf düğümleri ile kendini gösteren ve 2ile 4 hafta arası süren bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Hastalığın bulaşma olasılığı ise yetersiz pişmiş et ve enfekte hayvanların diğer hayvansal ürünlerini yemek olası bir risk faktörü olarak bilinmektedir.

Yenidoğan Çetesi: Sağlık Bakanlığı açıklması Yenidoğan Çetesi: Sağlık Bakanlığı açıklması

Maymun Çiçeği nedir? Maymun Çiceği belirtileri neler! İhlas Haber Ajansı

Ormanlık alanlarda veya yakınında yaşayan insanlar, enfekte hayvanlara dolaylı veya düşük düzeyde maruz kalabileceği uzmanlar tarafından açıklanmıştır.insanların birbirine bulaştırma şekli ise solunum salgıları, enfekte bir kişinin cilt lezyonları veya yakın zamanda kontamine olmuş nesnelerle yakın temastan kaynaklanabileceği  damlacık solunum partikülleri yoluyla bulaşma genellikle uzun süreli yüz yüze temas gerektiği ve bu da sağlık çalışanlarını, hane üyelerini ve aktif vakaların diğer yakın temaslılarını daha büyük risk altına soktuğu da söylenmiştir.

Maymun çiçeği salgını, pandemiye dönüşür mü İhlas Haber Ajansı

Bulaşma riski gebelerde de olduğu ve  plasenta yoluyla anneden bebeğe veya doğum sırasında ve sonrasında yakın temas sırasında da olabileceği söylenmiştir.Yakın fiziksel temas, bulaşma için iyi bilinen bir risk faktörü olsa da, şu anda maymun çiçeğinin özellikle cinsel bulaşma yolları yoluyla bulaşıp bulaşamayacağı belirsiz olduğu da söylenmiştir. İyileşme süreci ise 2 ile 4 hafta arasında olduğu ve döküntünün kurumaya başladığı zaman hastalığın iyileşme sürecine girdiği uzmanlar tarafından söylenmiştir.

Kaynak: HATİCE KARACA