2024-DGS sonuçları açıklandı 2024-DGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim yılı için 1. ve 5. sınıfların şube belirleme işleminin 28-30 Ağustos tarihlerinde kura ile yapılacağını duyurdu. Sonuçlar, MEB e-Okul sistemi üzerinden öğrenilebilecek.

MEB Sınıf Şube Kura Çekimi Tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflar için şube ve öğretmen belirleme sürecini kura çekimi ile yapıyor. 2024-2025 eğitim yılına dair sınıf belirleme kura çekimi, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte hem öğrencilerin şubeleri hem de 1. sınıflar için öğretmen atamaları belirlenecek.

Meb 1 Ve 5 Siniflar Icin Kura Sonuclarini Ne Zaman Aciklayacak3

Sınıf Belirleme Kura Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

Kura sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden erişime açılacak. Veliler ve öğrenciler, kura çekimi sonrasında MEB e-Okul sistemine giriş yaparak 1. sınıf ve 5. sınıf şube bilgilerini görebilecekler.

Meb 1 Ve 5 Siniflar Icin Kura Sonuclarini Ne Zaman Aciklayacak2

1. ve 5. Sınıf Şubeleri Nasıl Belirlenecek?

MEB, 2024-2025 eğitim yılında, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin şubelerini ve öğretmenlerini, ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin ise şubelerini otomatik olarak kura yöntemi ile belirleyecek. Bu kapsamda tüm okullar için süreç standart hale getirildi ve valilikler aracılığıyla gerekli düzenlemeler yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kura çekimi süreci tamamen şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek ve sonuçlar MEB e-Okul sistemi üzerinden velilere duyurulacak.

Sonuç olarak: 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin sınıfları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kura ile belirlenecek. 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerinin sınıf ve öğretmen bilgilerini öğrenmek için belirtilen tarihlerde e-Okul sistemini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ