Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), kadrolarına yeni elemanlar alıyor. Birçok genç ise MİT personel alımlarında KPSS şartı aranıyor mu sorusunun cevabını araştırıyor. Peki MİT İçin KPSS Şart Mı? MİT Olmak İçin Ne Gerekir? MİT Nedir? işte MİT’e dair merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında.

MİT Nedir?

MİT, 22 Temmuz 1965 yılında Millî Emniyet Hizmeti yerine kurulan bir istihbarat örgütü olarak karşımıza çıkıyor. Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığına bağlı resmî istihbarat örgütüdür. MİT’in yöneticisi yani başkanı İbrahim Kalın’dır. MİT’in amacı ise; Devletin millî güvenliğiyle ilgili istihbaratın tek elde toplanabilmesidir.

mit-icin-kpss-sart-mi1MİT Olmak İçin Ne Gerekir?

Birçok genç üniversiteyi bitirdikten sonra iş alanlarının arasına Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) na da yer veriyor. Gençler MİT de aranan şartları merak ediyor. Peki MİT Olmak İçin Ne Gerekir? işte haberimizin detayında. MİT olmak için aranan şartlar; Başvuru yapacak kişilerin en az meslek yüksekokulu mezunu olması gerekiyor. Genel başvuru yapacak adayların ise 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. En önemlisi ise başvuru yapacak adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.   Peki MİT’e kadınlarda başvuru yapabiliyor mu? Kadınlar MİT’te görev yapabilirler.

MİT İçin KPSS Şart Mı?

Yılın ilk karı düştü Yılın ilk karı düştü

Birçok genç MİT’de görev almak için KPSS şartını merak ediyor. Peki MİT İçin KPSS Şart Mı? MİT’de personel ihtiyacı olması hâlinde KPSS’nin hangi puan türünün ve en az kaç puanın ön başvuru koşulu olarak kabul edildiği, kamuoyuna duyurulan sınav ilanlarında belirtilmektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ise bugün personel alımı yapacağını duyurdu. MİT bünyesinde istihdam etmek üzere farklı kategorilerde KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapacak.

Kaynak: HATİCE KARACA