A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella EURO 2024’de almış aldığı kararlar sonrasında fazlasıyla eleştiriye maruz kaldı. Birçok futbolsever ve futbol camiasından ağır eleştiriler alan Montella, Türkiye Hollanda karşılaşmasının ardından konuştu.

"Türkiye'ye Daha Fazla Saygıyla Bakılacak"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella EURO 2024'de her ne kadar Ay yıldızlı takım elenmiş olsa da Türkiye'nin Avrupadaki en iyi 5 takımdan biri olarak anılmasının ardından Dünya da artık "Türkiye'ye daha fazla saygıyla bakılacak." söylerine yer verdi.

Montella’yla Yola Devam! Eleştirilere Rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2026 Dünya Kupası’nı İşaret Etti (2)

Gururlanmak İçin Sebeplerimiz Var

Montella, yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi beş ülkesinden biri olduğunu belirterek, "Bence Avrupa'nın ilk 5 ülkesinden biriyiz. Böyle bir akşam yaşadığımız için üzgünüz. Bütün ülkemizi arkamızda hissederek ve bütün oyun stratejimizi benimseterek bir kimlik kazandırdığımız için gururluyuz. Oyuncularımızı alınlarından öpmek lazım. Çok iyi adapte oldular. Gerçekten gururlanmamız gerekiyor. Emeklerimizle ve stratejilerimizle buraya kadar geldik ama daha fazlasına da ulaşabilirdik," dedi. Montella, takımın oynama şekli ve sahaya yansıttığı karakterle sempati kazandığını da ifade etti.

Montella’yla Yola Devam! Eleştirilere Rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2026 Dünya Kupası’nı İşaret Etti (3)

Uluslar Ligi ve Gelecek Hedefler

Montella, basın toplantısında ise Türk Milli Takımı'ndaki geleceğiyle ilgili bir soruya yanıt vererek, "Bir sonraki turnuva benim için eylül ayındaki Uluslar Ligi. Bizim amacımız yeni hedeflerimiz doğrultusunda çalışmak. Uluslar Ligi'nde 1. Lig'e çıkmak istiyoruz ve 2026 Dünya Kupası Elemeleri'ni geçerek turnuvaya katılmak istiyoruz. Bir endişem yok gerçekten ve çok mutluyum burada. Oyuncularımızın büyük kısmı çok genç ve tabii ki bu deneyimin meyvelerini de toplamak isterim," diye konuştu.

Montella’yla Yola Devam! Eleştirilere Rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2026 Dünya Kupası’nı İşaret Etti (4)

Teknik Adam Montella hakkında yapılan eleştirirlere duyarsız kalmayan Cumhubaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin teknik adamla 2026 Dünya Kupasını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Hollanda maçı sonrası Vincenzo Montella'ya yapılan eleştirileri haksız bulduğunu belirtti. Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her teknik direktörün savunulan yanı olur. Hata yapmayan insan olmayacağı gibi tabii ki hata yapmayan teknik direktör de olmaz. Montella kendini zaten ispatlamış bir insan. Galip geldiği zaman Montella iyi, mağlubiyet olduğunda kötü deniliyor. Bunlar şık şeyler değil. Montella elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor ve yapıyor. Türkiye ilk beşte deniliyorsa demek ki bir yere varmış," dedi.

Ayrıca Erdoğan gerek A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, gerekse TFF’deki yönetime ilişkin, “Daha önceki dönemlerde sürekli değişiklik yapmanın sonuçlarını gördük” ifadelerine yer verdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylesine genç bir kadroyla 2026 da başarıyla ulaşılacağını vurguladı.

Montella’yla Yola Devam! Eleştirilere Rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan 2026 Dünya Kupası’nı İşaret Etti (1)-1

İş kıyafeti giymemek haklı fesih sebebi İş kıyafeti giymemek haklı fesih sebebi

Montella, turnuvada elde ettikleri başarılarla gurur duyduklarını ve Türkiye'nin gelecekte daha fazla saygıyla bakılacak dikkat edilmesi gereken takip edilen bir takım olacağını vurguladı. Gözler önümüzdeki 2026 Dünya Kupası’na çevrildi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL