Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi? Aydın'ın en güzel ilçeleri hangisi?

Yüzde 90’ı insan kaynaklı olan orman yangınları yaz aylarının gelmesi ile birlikte daha çok etkisini göstermeye başladı. Peki Orman Yangını Olayı Nedir?  Orman Yangınları İçin Nasıl bir Önlem Alınmalı? işte sizler için araştırıp derledik..

Hır yıl haberlerde okuyup izlediğimiz orman yangını haberlerini yaz aylarının gelmesi ile birlikte tekrar gündeme geldi. Peki Orman Yangını Olayı Nedir? Orman Yangınları İçin Nasıl bir Önlem Alınmalı?  işte sizler için araştırdık..

Orman Yangını Olayı Nedir? 

Her yıl olduğu gibi bu yılda orman yangınları gündemde yerini almış durumda. Peki Orman Yangını Olayı Nedir? Orman yangını olayı  odun, yaprak ve dal gibi  ormanda bulunan yanıcı materyallerin rüzgâr ve sıcak havanında etkisi ile canlı ağaçları yakan yangın türüdür. Türkiye’de orman yangınlarının yüzde 90’ı insan faaliyetlerinden kaynaklı olarak karşımıza çıkıyor. İnsan eliyle ormanlarımız yok etmeye devam ediyoruz. Hayvanların yaşam alanlarını yok etmeye bilinçsiz davranışlarımız ile yok etmeye devam ediyoruz. Orman Yangınlarının en büyük etkenleri arasında rüzgar, sıcak hava ve insan faaliyetleri geliyor. Doğaya bilinçsizce atılan cam şişeleri sıcak havanın etkisi ile yangına neden oluyor. İnsan faaliyetleri olarak ise sigara izmaritleri, mangal için yakılan ateşler de yangına sebep olan nedenler arasında yer alıyor. Orman yangınlarında en önemli etkenlerden bir diğeri de rüzgar ise; orman yangınlarının hem hızlanmasını hem de yayılmasını sağlıyor. Son yıllarda yaşanan iklim değişikliği ve kuraklık da orman yangınlarını tetikleyen nedenler arasında gösteriliyor. 

Komşu Yunanistan'daki yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor İhlas  Haber Ajansı

Orman Yangınları İçin Nasıl bir Önlem Alınmalı? 

Türkiye’de kuraklığı daha çok hissettiğimiz şu günlerde orman yangını olayları da meydana gelmeye başladı. Yaşanan olumsuz yangın haberleri bizleri endişelendirmeye de devam ediyor. Peki Orman Yangınları İçin Nasıl bir Önlem Alınmalı?  işte cevabı.. Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmama, ormanlık alanlarda ateş yakılmamalı ve en önemside insanlarımız bilinçlendirilmeli.

Kaynak: HATİCE KARACA