Karaman’da Cumartesi günleri kurulan semt pazarının nabzını tutmak için Karaman’ın Sesi Gazetesi olarak pazarda yerimizi aldık. Ürünlerin fiyatlarına baktığımız ve pazarın nabzını tuttuğumuzda hem vatandaş hem de esnaf ürünleri pahalı buluyor.


Her hafta düzenli olarak kurulan Cumartesi semt pazarında fiyatlar birçok vatandaşa “PAZARIN ADI VAR TADI YOK!” dedirtti. Pazar esnafları ise haftaya fiyatların biraz olsun düşeceğini belirtti.

"Yaşanılabilir Bir Çevre İçin Bizde Varız" dediler "Yaşanılabilir Bir Çevre İçin Bizde Varız" dediler


Ürün fiyatları hakkında soru sorduğumuz pazarda tezgah sahibi Mustafa Ayaz, “Her Cumartesi kurulan semt pazarında yerimizi alıyoruz. Satışlarımız her hafta değişiklik gösteriyor. Vatandaş ürünleri pahalı buluyor. Ama bizimde yapabileceğimiz bir durum yok. Alış- satış fiyatlarımızda bizde zarar görüyoruz. Bizler vatandaşa hak veriyorken, onların da bize hak vermesi gerekiyor. Pahalılıktan yana tepkilerini gayet iyi anlıyoruz burada esnaf arkadaşlarımız ile. Fakat ürün fiyatları geçen yıla göre aynı seyrediyor. Haftaya ürünlerin fiyatları biraz olsun düşecek” dedi.


Hava sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarının vatandaşlara biraz pahalı geldiğini belirten pazar esnafından bir vatandaş, pazardaki fiyatların mevsimsel olduğunu, ilerleyen günlerde fiyatlarda ciddi düşüşlerin yaşanacağını vurguladı.
Pazar alışverişini tamamlayan bir vatandaş ise, fiyatları biraz pahalı bulsa da diğer haftalara göre normal seyrettiğini söyledi. 


Pazar alışverişine gelen Hatice Er ise; “ Pazarların eski tadı yok. Önceden insanlar akın akın gidiyorken, şimdi herkes manava döndü. Manava dönmenin sebebi ise fiyatlar arasındaki farkın olmaması. Ürünleri genel olarak da pahalı buluyorum” dedi.


Pazardaki ürünlerin başlıca fiyatları ise şu şekilde;
Domates: 10 TL  
Limon: 50 TL,
 Yeşil Fasülye: 25 TL
Kapya Biber: 30 TL,
Salatalık : 15 TL,
Dolmalık Biber: 25 TL,
Lahana: 40 TL
Kabak: 15 TL,
Marul: 35 TL

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL