Köy halkıyla basın mensuplarının karşısına geçen Kütahya Güney Köyü Muhtarı Saffet Aydın köylünün piknikçilerin gerisinde bıraktıkları çöpleri toplamaktan, tıkanan cami tuvaletini temizlemekten bıktıklarını söyledi. 

Bir önceki Kütahya Valisinin tavsiyesiyle dernek kurup piknikçilerden 50 TL temizlik parası istediklerini belirten Muhtar Aydın başına gelen olayı "Geçtiğimiz hafta sonu yine böyle tahsilat yaparken bir genç itiraz etti. Sonrasında tartışma büyüdü. Kafama taş atıldı. Olayı gören duyan köylülerde kavgaya karışınca olaylar çok büyüdü." cümleleriyle anlattı. 

Piknikciler Ve Koy Halkini Karsi Karsiya Getiren Piknik2

Köylüler olarak piknik yapmak için gelenlerin rahat etmesi adına mescit, tuvalet gibi imkanları sunduklarını belirten köy halkı son zamanlarda hat safhaya ulaşan, yüksek ses, çevre kirliliği, alkol alımı, fuhuş, ağaçların zarar görmesi gibi nedenlerle artık alanda piknikçi istemediklerini belirttiler. 

"Burası bizim mera alanımızdı, artık hayvanlarımızı kendi köyümüzde meraya indiremiyoruz" diyen Domaniç Koyun Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nevzat Baş, “Hayvanlarımızı dereden sulayamıyoruz. Köpeklerimize et verdikleri için, köpekler hayvana bakmaz oldu. Yıllar içinde 50-60 koyunumu bu yüzden kurda kaptırdım. Hayvanla köye gelirken toz yapıyorsunuz diye sataşıyorlar” dedi. 

Narin olayında sıcak gelişme: 21 kişi gözaltına alındı Narin olayında sıcak gelişme: 21 kişi gözaltına alındı

Piknikciler Ve Koy Halkini Karsi Karsiya Getiren Piknik1

Odun için bahçe kapılarının kırıldıklarını ifade eden köylü kadınlar, meyve ve sebzelerinin çalındıklarını söylerken köyün yaşlılarından Süleyman Koçyiğit ise kendi bahçesinde karşılaştığı iki adamdan dayak yediğini ifade etti.  
Sorun çözümü için çalınmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen köylülerin tek isteği daha kötü şeyler olmadan yetkililerin bu soruna çözüm bulması.

Piknikciler Ve Koy Halkini Karsi Karsiya Getiren Piknik3

Kaynak: İHA