Karadeniz Bölgesi’nin gözde illerinden olan ve Türkiye’de gezilecek görülecek şehirlerimiz arasında yer alan Rize’nin Neresi Meşhur? Sorusunu sizler için araştırdık detaylar haberimizde..

Bekir Karasu Kimdir Ve Nerelidir? Bekir Karasu Kimdir Ve Nerelidir?


Rize’nin Neresi Meşhur?
Bir çok gezilecek yerlere sahip olan ve merak edilen illerimizden olan gezilmesi görülmesi gereken yerleri başlıca şu şekildedir;  Rize Fırtına Deresi, Rize Kalesi, Gito Yaylası, Gelin Tülü Şelalesi, Kız Kalesi, Rize Müzesi, Rize Ayder Yaylası, Pokut Yaylası, Zilkale, Palovit Şelalesi olmak üzere gezilmesi gereken ve bir çok kişinin gidip geldiği ve geldiğinde herkesin öve öve bitiremediği Rize’nin en güzel tarafı yemyeşil doğası olsa da kentte tarihsel yapıları da ziyaret edebilirsiniz. Bunun dışında doğa yürüyüşleri yapmayı sevenler için de Rize eşsiz bir fırsat sunmayı başarıyor. Aynı zamanda kamp yapmayı seviyorsanız Rize’nin doğal güzellikleri kamp için de önemli fırsatlar sunuyor. Eğer bölgede daha fazla zaman geçirmek ve tatilinizi uzatmak istiyorsanız Rize otelleri, size birbirinden güzel seçenek sunduğu ve Ülkemizin eşsiz güzelliklerini taşıyan illerimiz arasındadır. 

Rizenin Neresi Meshur1


Rize’nin En Güzel Yaylası Hangisi?
Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olarak bilinen Ayder Yaylası Rize'nin Çamlıhemşin kasabasına bağlı olan Ayder Yaylası, yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen yerler arasında… Şehir merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunduğu ve adeta gezenlerin ve görenlerin büyülendiği yaylalar arasında yer almaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA