Sarıkız Örümceği zehri ile tehlike saçıyor. 13 santimetre uzunluğa kadar ulaşan ve zehriyle bir insanı ölüme götürebilen Sarıkız Örümceği, et yiyen örümcek olarak da biliniyor. Peki, Sarıkız Örümceği nerede yaşar, zehirli mi? Sarıkız Örümceği ısırığı nasıl nasıl tedavi edilir? İşte o detaylar..
Sarıkız Örümceği Nedir?
Görünüşleri örümcekleri andırır. Vücutları iki bölümden (tagmata) oluşur: karın (opisthosoma) ile baş ve göğsün kaynaşmışı olan prosoma. Prosoma ön ucunda ağız bölgesinde bir çift genelde iri keliser bulunur. Çok hızlı hareket ederler. Çoğu gececildir ve çöllerde yaşar. Avları yerdeki eklembacaklılar, muhtelif küçük memeliler ve ufak hayvanlardır. Türlerinin çoğu (%25) Afrika'da Namibya'da bulunur. Fosil kayıtları oldukça azdır (yarım düzine).
Sarıkız Örümceği Zehirli mi?
Zehirli olan ve havaların ısınmasıyla ortaya çıkan 'sarıkız örümceği' 13 santimetreye kadar uzunluğa ulaşabildiği ve 1 metre yükseğe zıplayabildiği belirtildi. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ile beslendiği biliniyor.
Havaların ısınması ile ortaya çıkan örümceğe karşı vatandaşların dikkatli olması öneriliyor.