Arama motorlarında birçok kişi tarafından Sivas ile ilgili olarak Sivas Neyi İle Meşhur? sorusunun cevabı araştırılıyor.

Sivas, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan ve tarihi zenginlikleriyle ünlü bir şehirdir. 2022 yılı nüfus sayımına göre, Sivas'ın en yoğun nüfuslu ilçesi Merkez'dir, en az nüfusa sahip ilçesi ise Doğanşar'dır. Sivas, toplamda 17 ilçeye sahiptir ve bu ilçelerin her biri kendine özgü sosyal ve kültürel özellikleriyle öne çıkar.

Sivas Neyi Ile Meshur1

Sivas Neyi İle Meşhur?

Sivas, Anadolu mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olup, yöresel yemekleri arasında Sivas köftesi, Sübüra, Hingel, Peskütan çorbası, Sivas kebabı, kıymalı patatesli kömbe, patlıcan pehli, Sivas ketesi ve Divriği pilavı bulunmaktadır.

Sivas Neyi Ile Meshur2

Trafik sigortasında köklü değişiklik: Artık o ücretleri araç sahibi ödeyecek! Trafik sigortasında köklü değişiklik: Artık o ücretleri araç sahibi ödeyecek!

Sivas Köftesi: Sivas köftesini diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, bu köftenin yapımında kullanılan etin, Sivas bölgesi yaylalarında yetişen ve doğal ortamda, kendine özgü bir floraya sahip olan yonca, fiğ, kekik otu gibi bitkilerle beslenen sığır ve koyunlardan elde edilmesidir.

Sübüra Çorbası: Sübüra çorbası, su ve börek sözcüklerinden türemiş bir isimdir ve Sivas mutfağına özgü bir çorbadır.

Hingel: Hingel, üçgen şeklinde hazırlanmış lezzetli bir mantı türüdür.

Peskütan Çorbası: Peskütan, Sivas mutfağında bahar aylarında taze sütle hazırlanan özel bir yoğurt türüdür. Peskütan çorbası Peskütan isimli bu yoğurtla hazırlanan lezzetli bir çorbadır.

Sivas Kebabı: Çarşı yemeklerinden olan sebzeli Sivas kebabı, tandırı andıran tuğladan örülü, üzeri açık ocaklarda pişirilir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL