Döner ustasıydı dünya şampiyonu oldu Döner ustasıydı dünya şampiyonu oldu

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından bir çok kişi sokak hayvanları hakkında bilgi almak için araştırma yapıyor. Peki Sokak Hayvanları Beslemek Suç Mu?  sorusu ise yasa teklifinin kabul edilmesinin ardından gündeme geldi...

Kısıtlama günlerinde Başakşehir'de sokak hayvanları unutulmuyor İhlas Haber  Ajansı

Sokak Hayvanları Beslemek Suç Mu?

Birçok insan "Sokak hayvanları beslemek suç mu?" sorusunu araştırmaya başladı. Peki Sokak Hayvanları Beslemek Suç Mu? işte haberimizin detayında. Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından sokak hayvanlarına yönelik duyarlılık ve farkındalık daha da gündeme geldi. Sokak hayvanlarını beslemek, onlara yardım eli uzatmak için duyarlı olan  birçok insan çevremizde mevcut. Peki, gerçekten sokak hayvanlarını beslemek suç mu? Belediyelerin sokak hayvanlarının korunması ve bakımı ile ilgili çeşitli sorumluluklarının olduğunu hepimiz biliyoruz.

Sokak köpekleri tedirgin ediyor İhlas Haber Ajansı

Hangi şehirde olursak olalım her belediye barınaklar kurarak ve beslenme noktaları oluşturarak sokak hayvanlarına sahip çıkmak durumunda. Belediyelerin yanı sıra duyarlı insanlarda sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Gerek bir kap mama ile gerekse barınaklara yaptıkları yardım ile desteklerini esirgemiyorlar. Merak edilip araştırılan “Sokak Hayvanları Beslemek Suç Mu?”  sorusuna haberimizde değiniyoruz. “Sokak Hayvanları Beslemek Suç Mu?” sorunun yanıtı ise; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre, hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi ve onlara iyi bakılması gerekmektedir. Bu yasa, hayvanların korunması, bakım ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması hususunda hem belediyelere hem de bireylere çeşitli sorumluluklar yüklemektedir. Bu bağlamda, sokak hayvanlarını beslemek yasal olarak desteklenmektedir ve suç teşkil etmemektedir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL