Demiryollarında Türkiye nüfusunun iki katı yolcu taşındı Demiryollarında Türkiye nüfusunun iki katı yolcu taşındı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında çalışmak isteyen bireyler ‘’sözleşmeli öğretmen” olmak için başvurularda bulunuyor. Bugün 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının açıklandı. Peki Sözleşmeli Öğretmen Kaç Ay Çalışır? Sözleşmeli Öğretmen Nedir? işte merak edilip araştırıların soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle.


2024-2025 eğitim öğretim yılında görev almak isteyen birçok kişi “Sözleşmeli Öğretmenlik” statüsüne başvuruda bulundu. Bugün ise 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı. Peki Sözleşmeli Öğretmen Ne Demek? işte haberimizde detaylarla veriyoruz. Sözleşmeli Öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan, uzmanlık alanına göre eğitim veren kişiye deniyor. Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerle aynı hak ve sorumluluklara sahiptir; ancak, kadrolu öğretmenler süresiz bir şekilde görev alırken, sözleşmeli öğretmenler ise belirli bir yıl kapsamında çalışıyor. 

Sozlesmeli Ogretmen Ne Demek1


Sözleşmeli Öğretmen Olmanın Şartları Nelerdir?

Öğretmenlik kadrosuna atanamayan birçok genç her yıl eğitim öğretim dönemi öncesi Sözleşmeli Öğretmenlik kadrosuna başvuruda bulunuyor. Sözleşmeli öğretmen olabilmek için de belirli şartlar bulunuyor.  işte o şartları sizler için derledik; 
-Türk vatandaşı olmak
-En az 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olmak
-Pedagojik formasyon eğitimi almış olmak
-KPSS’den en az 50 puan almış olmak


Sözleşmeli Öğretmen Kaç Ay Çalışır?

2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başladı. Eğitim dönemimin başlamasıyla birlikte sözleşmeli öğretmen olarak kadroda yer alan öğretmen adayları kaç yıl bu görevi getireceklerini merak ediyor. Peki Sözleşmeli Öğretmen Kaç Ay Çalışır? Sözleşmeli öğretmen, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren en az dört yıl aynı eğitim kurumunda görev yapar.

Kaynak: HABER MERKEZİ