Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman geçtiğimiz günlerde "Tacik kültürüne yabancı olduğu"nu gerekçe sunarak islami sembolleri barındıran tüm kıyafetlerin kullanımı yasaklayan taslağa imza attı. Gündeme gelen Tacikistan hakkında birçok sorunun cevabı haberimizde.. . Peki Tacikistan Hangi Ülkeden Ayrıldı? Tacikistan’da Kaç Müslüman Var?  gibi merak edilen soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle..


Tacikistan’da Kaç Müslüman Var?  
Tacikistan Cumhurbaşkanının türban, başörtüsü ve diğer tüm İslami sembollerin kullanımını yasaklamasının ardından “Tacikistan’da Kaç Müslüman Var?”  sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. "Tacik kültürüne yabancı olduğu" gerekçesi ile birçok İslami sembol yasaklandı.  Bu tasarı, Tacikistan'ın Müslüman olan vatandaşları arasında tartışmalara neden oldu.Peki Tacikistan’da Kaç Müslüman Var?  işte haberimizin detayında.. Tacikistan’da  İslam en çok inanılan dindir, mezhep ise Hanefilik olarak karşımıza çıkıyor. 

Murat Aci'nın Ailesi: "Katil Annesi Olmak Nasıl Bir Duygu?" Murat Aci'nın Ailesi: "Katil Annesi Olmak Nasıl Bir Duygu?"

Tacikistanin Dini Inanci Nedir1


Tacikistan Hangi Ülkeden Ayrıldı?
Bir Orta Asya ülkesi olan Tacikistan’ın doğusunda Çin, batısında Özbekistan, kuzeyinde Kırgızistan, güneyinde Afganistan yer alıyor. Tacikistan’ın yüzölçümü  143.100 km2 olarak karşımıza çıkıyor. Tacikistan’ın iklimi ise karasaldır. Doğal kaynakları bakımından da zengin bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. Tacikistan’ın doğal kaynakları ise; petrol, uranyum, cıva, kömür, kurşun, çinko, antimon ve altındır. çoğunluğu Müslüman olan ülkenin hangi ülkeden ayrıldığı ise gündem oldu. Peki Tacikistan Hangi Ülkeden Ayrıldı? Tacikistan 9 Eylül 1991 tarihinde Sovyetler Birliğinden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir.

Kaynak: HATİCE KARACA