15 Temmuz şehidinin babası: "Çok sevindik" 15 Temmuz şehidinin babası: "Çok sevindik"

15 Temmuz'un Sembol İsimlerinden Biri olan ve bir çok vatandaşın 15 Temmuz darbe girişiminde ekranlardaki korku dolu haliyle tanığı Tijen Karaş, FETÖ terör örgütü lide Fettullah Gülen’in vefatı sonrası tekrar gündeme düştü. Sosyal medyada ve arama motorlarında Tijen Karaş Kimdir? TRT spikeri Tijen Karaş şimdi ne yapıyor? Tijen Karaş’ın hayatı ilgili araştırmalar yapıyor. Detaylar haberimizde…

Tijen Karaş Kimdir?

Tijen Karaş, 28 Ocak 1975 tarihinde Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun olduktan sonra medya kariyerine TRT Avrasya’da program sunuculuğuyla başladı. Daha sonra Türk Haberler Ajansı’nda “Sanat ve Politika” köşesinde yazılar kaleme aldı. TRT ekranlarında birçok programda yer alarak, Türkiye'nin tanınan haber sunucularından biri haline geldi.

Trt Eski Spikeri Tijen Karas Kimdir Tijen Karas Suan Ne Yapiyor1

15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi

Tijen Karaş, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimi sırasında TRT Haber ekranlarında zorla bildiriyi okumasıyla gündeme geldi. FETÖ'cü askerler tarafından Ankara’daki TRT Genel Müdürlüğü binasına baskın yapılarak, Karaş’a silah tehdidi altında bildiriyi okutması için defalarca prova yaptırıldı. O gece yaşananlar, Türkiye tarihinde unutulmaz anlar arasında yer aldı.

Karaş, darbecilerin kendilerini DAEŞ’e karşı güvenlik amaçlı orada olduklarını söyleyerek rejiye indirilen personeli yere yatırdıklarını belirtti. O anlarda, darbecilerin işbirlikçi olabileceği düşüncesiyle her türlü hareket halinde vur emri verdiklerini ifade etti. Bu olay, Karaş’ı 15 Temmuz’un sembol isimlerinden biri haline getirdi.

Trt Eski Spikeri Tijen Karas Kimdir Tijen Karas Suan Ne Yapiyor2

Tijen Karaş Nerede, Şu An Ne Yapıyor?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşadığı travmanın ardından, kalbinde bir tümör tespit edilen Tijen Karaş, sağlık sorunları nedeniyle bir süre ekranlardan uzak kaldı. Ancak, 6 Ocak 2020 tarihinde yeniden yayın hayatına döndü ve izleyicileriyle buluşmaya başladı.

Karaş, Türk medyasında önemli bir figür olmaya devam ederken, yaşadığı zorlu süreçlerin ardından güçlü bir dönüş yaparak kariyerine devam etmektedir. Şu anda nerede olduğu ve ne yaptığı konusunda kesin bilgiler olmasa da, kariyerine aktif bir şekilde devam ettiği bilinmektedir. Mesleki kariyer zirveleri, sempozyum ve sunumlara katıldığı bilinmektedir.

Tijen Karaş, yaşadığı zorluklara rağmen Türk medyasında önemli bir isim olarak kalmaya devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar, onun medya kariyerinde unutulmaz bir yere sahip olup, toplumun hafızasında önemli bir yer edinmiştir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL