16 plaka tanıma sistemi noktası, 78 güvenlik kamerasının incelenmesi sonrası 8’i şüpheli 58 tanık olmak üzere 66 şansın ifadesine başvurulduğunu belirten Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım devletin bütün imkanlarının Narin için kullanıldığını ve kullanılmaya devam edileceğini söyledi.

"Sonuca Çok Yakınız"

Yaptıkları çalışmalar ile ellerinde deliller olduğunu belirten Tümgeneral Selçuk Yıldırım “En ufak delillere kadar gerekli incelemeler yapılmıştır. Diyarbakır’ın 17 ilçesinden toplam bin küsur komando hali hazırda arama faaliyetlerine devam etmektedir. Diyarbakır Adli Tıp, İstanbul Adli Tıp, Van Kriminal olmak üzere birçok yere deliller incelenmek üzere gönderilmiştir.”

“Bu deliller doğrultusunda ilerlediklerini söyledi. Yıldırım, "Elimizde deliller var. Dakika dakika Narin'in köydeki hareketlerini, faaliyetlerini kayıt altına aldık. Elimizdeki deliller üzerinde ilerliyoruz sonuca çok yakınız. En kısa sürede Narin’e ulaşacağız. Şu anda sizlere açıklayamayacağım bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

“Kendilerinden Utansınlar”

“Şu an gözaltı yok. Şu anda beni de götürüyorlar, babasını da komşuları da çocukları da ağabeyini de.” diyen anne Güran sosyal medya üzerinden yapılan yorumların kendilerini üzdüğünü söyledi. Anne Yüksel Güran “Bu yaptı, şu yaptı diyemiyoruz. Sabahın köründe kalkıyoruz biri arıyor 'Narin ölmüş', cesedini görmüş, 'Narin burada'  Bize binlerce mesaj geliyor. Biz kendimizi bırakmışız, devletimizi meşgul etmesin. Gücüm kalmadı. 5 oğlum var, tek kızım var. Eğer bu kimse biliyor ben ona düşkünüm.

3 milyona yakın araç denetlendi 500 bine yakın sürücüye işlem yapıldı 3 milyona yakın araç denetlendi 500 bine yakın sürücüye işlem yapıldı

Kaynak: İHA