Olay, Umurlu Mahallesi Çarşı Meydanı'nda bulunan Y.E.T.'ye ait bir tüp bayisinde gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle piknik tüpleri bomba gibi patladı, bu patlama anları ise cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi.

Patlamanın etkisiyle çevredeki vatandaşlar büyük bir panik yaşarken, işyerinde yangın çıktı. Olayın hemen ardından vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kısa sürede bölgeye sevk edildi ve yangına hızlı bir müdahalede bulundu.

Ekiplerin çabaları sayesinde yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Şans eseri, olayda maddi hasar meydana gelirken, kimse yaralanmadı. Yetkililer, yangının nedenini incelemek üzere çalışmalara başladı.
Patlama anlarını gösteren cep telefonu kamerası görüntülerinde, vatandaşların panikle korunmaya çalıştığı ve tüplerin patlaması anları kaydedildi.






