Türkiye’de En Çok Alevi Nerede? Aleviler’in Özellikleri Nelerdir? Aleviler’in İnanışları Nelerdir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında sizlerle..

Samsun'un Kültürel Yemeği Nedir? Samsun'un Kültürel Yemeği Nedir?

Aleviler’in İnanışları Nelerdir?
Alevilik, İslam'ın bir mezhebi olarak kabul edilen ve Hz. Ali ve onun soyundan gelenlere duyulan sevgi ve saygı olarak karşımıza çıkıyor. Aleviliğin ortaya çıkışı ise  HZ. Ali'nin halife olmasından sonra başlamıştır. Alevilerin kendilerine özgü inançları bulunuyor. Aleviler’in tek değer verdikleri ve saygı gösterdikleri ise Hz. Ali oluyor. Türkiye’de çeşitli bölgelerde yaşayan Aleviler’in inanışları ise merak konusu oldu. Aleviler’in İnanışları Nelerdir? Alevi inancına baktığımızda Allah ve Hz.Ali ön plana çıkıyor. Hz. Ali'nin soyundan gelen On İki İmamlar ise Alevi inancının temeli olarak karşımıza çıkıyor. Aleviler, muharrem ayında on iki gün oruç tutarlar. İbadetlerini ise cami de yapmazlar onarlın cem evleri vardır. Orada kendilerine özgün olan inançlarını gerçekleştirirler. 

Aleviler Namazi Kabul Eder Mi
Türkiye’de En Çok Alevi Nerede?
 Bir kültürel kimlik olarak karşımıza çıkan Aleviler’in Türkiye’de en çok nerede olduğu merak konusu olmuştur. Türkiye'de Aleviler en fazla doğu taraflarında bulunmaktadır. Türkiye'de Türk Alevileri, Kürt Alevileri, Arap Alevileri gibi etnik Alevilikler bulunmaktadır. Aleviler Türkiye'de en çok Hatay, İstanbul, Sivas, Çorum, Malatya, Kahramanmaraş, Tunceli, Amasya, Yozgat, Adıyaman, Bingöl, Erzurum, Balıkesir, Kars, Manisa, Aydın, Adana, Mersin, Muğla, Erzincan gibi yerlerde bulunur.

Kaynak: HATİCE KARACA