Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ndeki öğrencilere yönelik sosyal medya sayfalarının çağrısı ile başlatılan siyah giyinme akımı, Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in yanı sıra diğer kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Üniversite Öğrencileri Siyah Giyinerek Kadın Cinayetlerini Protesto Etti2

Karaman’da Filistin için motorlu ve bisikletli konvoy düzenlendi Karaman’da Filistin için motorlu ve bisikletli konvoy düzenlendi

“Farkındalık yaratmaya çalıştık”

Evde Hasta Bakım 2.sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Ferhat Severcan, “Ülkemizde olan tatsız olaylarla ilgili farkındalık yaratmak için siyah giyinelim dedik. Üniversite öğrencilerine yönelik öğrenci gruplarının çağrısı ile böyle güzel bir farkındalık yaratmaya çalıştık” dedi.

Üniversite Öğrencileri Siyah Giyinerek Kadın Cinayetlerini Protesto Etti1

“Tüm üniversite öğrencileri olarak siyah giyindik”

Evde Hasta Bakım 2.sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Mesut İnce, “Vahşice öldürülen kadınlar ve kız çocukları için kendimizce bir farkındalık yaratmak ve protesto etmek istedik. Susmamak için tüm üniversite öğrencileri olarak siyah giyindik. Nereye baksak tüm öğrencilerin siyah giyindiğini görüyoruz. Bu durum öğrencilerin bu durumlara sessiz kalmadığını ve kendi imkanlarınca bir şey yaptığını gösteriyor” diye konuştu.

Üniversite Öğrencileri Siyah Giyinerek Kadın Cinayetlerini Protesto Etti3

“Geleceğimiz siyah olmasın, kararmasın”

Arapça Mütercim Tercümanlık bölümünde okuyan 25 yaşındaki Hatice Birman, “Üniversite öğrencileri olarak kadına şiddete hayır demek adına bir farkındalık oluşturmak istedik. Hemcinslerimizin artık öldürülmesini istemiyoruz ve artık bu tarz şiddet olaylarıyla karşılaşmak istemiyoruz. Kendi haklarımızı savunmak ve toplumda özgürce dolaşabilmek istiyoruz bu sebeple hepimiz siyah giyindik. Geleceğimiz siyah olmasın, kararmasın. Genç kızlarımız, kadınlarımız, kızlarımızın özgürce sokaklarda dolaşabilmesini sağlayabilmek adına siyah giyindik” dedi.

Üniversite Öğrencileri Siyah Giyinerek Kadın Cinayetlerini Protesto Etti4

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN