Avrupa Birliği'nden Yenilikler: R-33 Trafik Levhası Tanıtıldı. Avrupa Birliği (AB), trafik işaretleri konusundaki yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Eylül ayında İspanya’da devreye giren R-120 kodlu 'düşük emisyonlu bölge' tabelasının ardından, AB şimdi de yeni R-33 isimli trafik levhasını tanıttı. İlk olarak İspanya'da kullanılmaya başlanması beklenen bu yeni işaret, anlamı ve kullanım alanlarıyla dikkat çekiyor.

Discord'a yasak mı geliyor? Bakan Uraloğlu'ndan kritik açıklama Discord'a yasak mı geliyor? Bakan Uraloğlu'ndan kritik açıklama

Hava Koşullarına Dikkat Çekmek İçin Tasarlandı

R-33 trafik levhası, sürücüleri hava koşullarına karşı uyarmak amacıyla yürürlüğye girilmesi için çalışmalar yapıldı. Beyaz arka plan üzerinde pürüzlü çizgiler arasında kaybolmuş bir araç figürü yer alan levha, yoğun sis, yağmur, kar ve duman gibi görüşü kısıtlayan hava koşullarına dikkat çekiyor. Levhanın kullanım amacı özellikle yüksek rakımlı, sık yağış alan ve sisin yaygın olduğu bölgelerde öncelikli olmak üzere bu tabelalar, sürücülere dikkatli olmaları gerektiği mesajını verecek.

yeni-trafik-levhasi-yururluge-girdi-anlami-belli-oldu1

Türkiye'de Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak?

AB'ye aday olan Türkiye, bu yeni trafik işaretlerini uygulamaya hazırlanmaktadır. İçişleri Bakanlığı'nın düzenlemeleri ile R-120 ve R-33 kodlu tabelaların Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne eklenmesi ve özellikle Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere çeşitli yerlerde kullanılmaya başlanması bekleniyor. Bu yeniliklerin, trafik güvenliğini artıracağı ve sürücülerin hava koşullarına daha dikkatli yaklaşmalarını sağlayacağı düşünülüyor.

Bu gelişmelerle birlikte, hem Avrupa'daki hem de Türkiye'deki sürücülerin güvenliği için önemli bir adım atılmış oluyor.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL