Yunus Emre Ortaokulu’nda faaliyet gösteren Giyim Üretim Teknolojisi Kursu bir çok kadının, alışıla gelmişin dışında kursiyerlerin de yenilikçi ve modayı takip eden ürünlerle özgünlüğü ortaya çıkartmış oldu.

Giyim Üretim Teknolojisi Kursu hocası Süheyla Karaağaç;  “Kursu Halk Eğitim Merkezine bağlı olarak Yunus Emre Ortaokulunda gerçekleştiriliyor. Buradaki ev hanımı olan ve çalışan kadınların kendi ürünlerini üretebilmesi aile ekonomisine destek sağlamak amaçlanırken dikiş dikerken aynı zamanda kalıp teknikleriyle bütün tekniklerle birlikte dikiş yapabilmeyi öğretmeyi hedefliyoruz. Burada görmüş olduğunuz ürünler sene başından bu yana eğitim alan kursiyerlerin üretmiş oldukları emekleridir. Şimdiye kadar modüllerimizde gömlek mont kaban elbise, sweat gibi akla gelebilecek bütün detaylarıyla dikebilecek konuma gelmişlerdir.”

Ureten Kadin Mutlu Kadin Mutlu Kadin Mutlu Dunya4444

TKB’nin 100. Yılında Muhteşem Kutlama TKB’nin 100. Yılında Muhteşem Kutlama

Kursiyer Kübra Efe; “Süheyla Karaağaç’ın kurmuş olduğu dikiş nakış kursuna sene başında başladım. İlk başladığımda dikiş nakışla alakalı hiçbir bilgim yoktu. Kursa başladığımda zorlanmıştım ancak aldığımız eğitim ve hocamızın ilgisi ve daha önceki kursiyer arkadaşlarımızın destekleriyle kurstan verim almaya başladım. Burada üreten bir kadın olmak bizlere bir terapi oldu. Kadınların gücünü bir araya geldiğimizde görmüş oldum. Buradan Süheyla hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Üreten Kadın Mutlu Kadın, Mutlu Kadın Mutlu Dünya HABER FOTOĞRAFLARI Foto Galeri: Üreten Kadın Mutlu Kadın, Mutlu Kadın Mutlu Dünya HABER FOTOĞRAFLARI

Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ali Köktaş ise şu ifadelere yer verdi:

"2024 yılında okulumuzda bazı sınıflar kapatıldı. Bu sebeple velilerimiz hocalarımızın talebiyle çevreden gelecek vatandaşlar ve gönüllü gelecek vatandaşlarımız için dikiş nakış ve giyim üzerine kurs açılması öngörüldü. Hocamızın geçen sene deprem dolayısı ile üstün gayretiyle velilerimiz ile birlikte çalışmışlardı. Bu çalışmanın neticesinde 600 parça kıyafet dikilmişti. Bu sene de yine kurs açılması uygun görüldü. Yine ihtiyaç sahibi öğrencilerimize bayramlık dikilmişti bu atölyede. Bu noktada yine bundan önce birkaç defadan fazla kıyafet dikmişlerdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

Kaynak: R. Rüzgar Yel