Birçok kişi “İsrail Devletini İlk Kim Tanıdı?” sorusunu araştırmaya başladı. Peki İsrail Devletini İlk Kim Tanıdı? İsrail Devletinin Kurucusu Kimdir? işte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında...

İsrail'in Dünya üzerindeki konumu. İsrail'in işgali altındaki bölgeler açık yeşil ile gösterilmiştir.

Orta Doğu'da bir ülke olan İsrail’in Filistin’ e karşı açtığı savaş 300’üncü gününde devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde İsrail’in Tahran’da Hamas lideri Haniye’yi öldürmesinin ardından birçok kişi “İsrail Devletini İlk Kim Tanıdı?” sorusunu araştırmaya başladı. İşte merak edilen tüm soruların cevabı haberimizin detayında.

undefined

İsrail Devletinin Kurucusu Kimdir?

Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşın ardından, birçok kişi “İsrail Devletinin Kurucusu Kimdir?” sorusunu araştırıyor. Peki İsrail devletini kim kurdu. İşte merak edilen sorunun cevabını sizler için araştırdık. İsrail Devleti, birçok medeniyete tarih boyunca ev sahipliği yapmış ve tarih boyunca da birçok İsrail devleti kurulmuştur. Fakat Yahudiler bağımsızlıklarını tam anlamıyla kabul ettirmek ve tanınmak istiyorlardı. İsrail Devletinin kurucusu olarak David Ben-Gurion karşımıza çıkıyor. İsrail, 14 Mayıs 1948'de bağımsızlığını ilan etti. İsrail Devleti'nin kurucusu ve ilk Başbakanı ise  David Ben-Gurion olarak tarihe geçti.

undefined

Eğitimde Yapay Zeka Projesi Yunanistan’da Gerçekleştirildi Eğitimde Yapay Zeka Projesi Yunanistan’da Gerçekleştirildi

İsrail Devletini İlk Kim Tanıdı?

Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşın 300’üncü gününde birçok kişi “İsrail Devletini İlk Kim Tanıdı?” sorusunu araştırıyor. Peki İsrail Devletini İlk Kim Tanıdı? işte cevabı.. İsrail Devleti, 14 Mayıs 1948 tarihinde Siyonist olarak tanınan David Ben-Gurion öncülüğünde bağımsızlığını ilan etti. Bağımsızlığını ilan eden İsaril’i ilk tanıyan ülke ise Amerika Birleşik Devletleri oldu.

undefined

Kaynak: BÜLTEN