VPN Nedir Ne İşe Yarar? VPN Ne Amaçla Kullanılır? VPN Kullanmak Yasak Mı? VPN Açmak Zararlı Mı? VPN Kullanmak Zararlı Mı? Detaylar haberimizde…

1-47

VPN Nedir Ne İşe Yarar?

Sanal özel ağ ya da VPN (İngilizce: Virtual Private Network)olarak bilinen ve uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan İnternet teknolojisidir. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için, VPN kullanarak ağa bağlanan bir cihaz, fiziksel olarak bağlıymış gibi o ağ üzerinden veri alışverişinde bulunabildiği araştırmalarımız sonucu bilgilendiğimiz ve VPN veya Sanal Özel Ağ, internet aracılığıyla cihazlar arasında özel bir ağ bağlantısı oluşturduğu, VPN'ler, genel ağlar üzerinden verileri güvenli ve anonim olarak iletmek için kullanılır. VPN'ler, IP adreslerini maskeleyerek ve verileri şifreleyerek çalıştığı da yapılan açıklamalarda yer almaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Diğer Adı Nedir? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Diğer Adı Nedir?

Vpn Nedir Ne Ise Yarar4

VPN Ne Amaçla Kullanılır?

Bir çok kişinin merak ettiği ve araştırılan sorulardan biri olan VPN Ne Amaçla Kullanılır? Sorusunun cevabı ise; , "Sanal Özel Ağ" anlamına gelir ve genel ağlar kullanılırken korumalı bir şebeke bağlantısı oluşturmaya olanak verdiği VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizlemek amaçlı kullanılan böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaştığı da söylenmiştir.

Vpn Nedir Ne Ise Yarar1

VPN Kullanmak Yasak mı?

Peki bir diğer merak edilen soru ise VPN Kullanmak Yasak Mı? Sorusudur bir çok kişinin araştırdığı bu sorunun cevabı ise; VPN internetteki verileri ve gizliliği korumak için en iyi araçlardan biri olarak bilinir. Fakat İnternet kısıtlamaları sıkı olan bazı ülkeler VPN'leri yasakladığı için, dünyadaki birkaç ülkede güvenli olmasına rağmen VPN kullanmak yasal olmadığı da bilgilerimiz arasındadır.

Kaynak: HATİCE KARACA