Silahla veya bıçakla yaralama suçunu işleyenler bu suçun paraya çevirilip çevirilmeyeceğini merak ediyorlar. Yaralama Suçu Paraya Çevrilir Mi? sorusu da işte bu yüzden arama motorlarında aranıyor.  Yaralama Suçu Paraya Çevrilir Mi? işte detaylar…

Yaralama Suçu Paraya Çevrilir Mi? sorusu da işte bu yüzden arama motorlarında aranıyor.  Yaralama Suçu Paraya Çevrilir Mi? işte detaylar…

Hapis Cezasının Adli Para Cezasına Çevrilmesi İçin Ne Olması Gerekir?

·  Zorunlu Durumlar:

  • Hükmolunan hapis cezası 30 gün veya daha az ise veya sanık 18 yaşından küçük veya 65 yaşından büyükse, hakim adli para cezasına veya seçenek yaptırımlara çevirmek zorundadır.

·  Birlikte Yaptırım Öngörülen Suçlar:

  • Hapis cezası ile adli para cezasının birlikte öngörüldüğü suçlarda, mahkeme bu cezaları adli para cezasına çevirebilir.
  • Bilinçli taksirle işlenen suçlarda hükmedilen hapis cezaları da 1 yıldan azsa adli para cezasına çevrilebilir. Ancak, bilinçli taksir durumunda bu kural uygulanmaz.

·  Zorunlu Durumlar:

Evcil Hayvanlar Hangileri? Evcil Hayvanlar Hangileri?
  • Hapis cezasının adli para cezasına çevrilmesi bazı durumlarda zorunludur. Örneğin, hükmolunan hapis cezası 30 gün veya daha azsa, hakim adli para cezasına veya seçenek yaptırımlara çevirmek zorundadır. Ayrıca, sanığın yaşı 18'den küçük veya 65'ten büyükse de aynı şartlar geçerlidir.

·  Birlikte Yaptırım Öngörülen Suçlar:

  • Hapis cezası ile adli para cezasının birlikte yaptırım olarak öngörüldüğü suçlarda, mahkeme hükümlerini adli para cezasına çevirebilir.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL