Tercih döneminin yaklaşması ile birlikte öğrenciler ve veliler Yaşar Üniversitesinde hangi bölümler var? Sorusunu merak ederek sosyal medyada araştırıyor. Peki Yaşar Üniversitesinde hangi bölümler var? İşte detaylar…
Selçuk Yaşar Kimdir?
Selçuk Yaşar, 17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğdu. Orta ve lise eğitimini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. İş hayatına babasının dükkanında atılan Yaşar, 1954 yılında Türkiye'nin ilk boya fabrikası olan DYO'yu kurarak sanayi dünyasına adım attı. Yaşar Holding A.Ş.'nin kurucusu ve Onursal Başkanı olan Selçuk Yaşar, holdingin bünyesinde 21 şirket ve 2 vakıf bulundurmakta ve yaklaşık 7500 kişiye istihdam sağlamaktadır.
Uzun yıllar Danimarka'nın İzmir Fahri Baş Konsolosu olarak görev yapan Selçuk Yaşar, Türkiye'de tarıma dayalı sanayinin kurucusu ve öncüsü olarak bilinir. Et ve süt hayvancılığını geliştirmek amacıyla birçok proje hazırlamış ve uygulamıştır. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın kurucusu olan Selçuk Yaşar, bu vakıf aracılığıyla üniversite, yüksekokul ve lise öğrencilerine karşılıksız burslar sağlamaktadır.
Selçuk Yaşar, birçok eğitim kurumuna maddi ve manevi destek vermiştir. İzmir Karşıyaka'da Selçuk Yaşar Alaybey İlköğretim Okulu, Bayraklı'da Durmuş Yaşar İlköğretim Okulu, Bornova'da Selçuk Yaşar Boyacılık Endüstri Meslek Lisesi ve Alaçatı'da Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Alaçatı Çok Programlı Lisesi'nin inşasını sağlamıştır. Türkiye'nin ilk özel köy tiyatro binasını 1969 yılında Bademler'de kurmuştur.
Yaşar, basın ve yayın hayatında da aktif olmuş, Ege Ekspres Gazetesi, Devir Dergisi ve Gazete Ege'yi çıkarmış, Ege TV'nin kurucularından biri olmuştur. Sanayiciliğinin yanı sıra bir fikir adamı olan Yaşar'ın basılı eserleri ve makaleleri bulunmaktadır; toplamda 10 kitap ve 28 mesaj kitapçığı yayınlamıştır.
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR), Ege Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) ve Karşıyaka Spor Kulübü'nün Onur Kurulu Başkanı olan Yaşar, Türkiye Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (EGİAD) kurucularındandır. Ayrıca, Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı ile Yaşar Üniversitesi'ni kurmuş, Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştır.
Evli ve üç çocuk babası olan Selçuk Yaşar, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
Yaşar Üniversitesi Tarihçesi
Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı 1999 yılında Yaşar Üniversitesi adıyla bir üniversite kurma kararı aldı. Endüstriye olan katkısı ve öncülüğü ile bilinen Yaşar Topluluğu yine öncü niteliği taşımayı amaçlayan bir üniversite yaratmak için yola çıktı.
Yaşar Üniversitesi, 29.03.2001 tarihinde TBMM'ce onaylanan 4633 sayılı kanun ile yasalaştı ve 2002-2003 akademik yılında kent içindeki Alsancak Kampusü'nde eğitime başladı.
Yaşar Üniversitesinde Hangi Bölümler Var?
Selçuk Yaşar'ın kurucusu olduğu Yaşar Üniversitesi, aşağıdaki fakülte ve yüksekokulları bünyesinde barındırmaktadır:
· Hukuk Fakültesi
· İletişim Fakültesi
· İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
· İşletme Fakültesi
· Mimarlık Fakültesi
· Mühendislik Fakültesi
· Sanat ve Tasarım Fakültesi
· Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi
· Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
· Adalet Meslek Yüksekokulu
· Meslek Yüksekokulu