Manisa'nın En Büyük İlçesi Hangisi? Manisa'nın Kaç İlçesi Vardır? Manisa'nın En Büyük İlçesi Hangisi? Manisa'nın Kaç İlçesi Vardır?

Aile Sosyal Destek Ödemesi Nedir? Aile Sosyal Destek Ödemesi Ne Kadar?  sorusunun cevabını merak eden birçok kişi internet üzerinde arama yapıyor.

Aile Sosyal Destek Ödemesi Nedir?

2022 yılında başlatılan Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelere 12 aylık süreyle destek sağlamıştır. Program, bir yıl daha uzatılarak ailelere 12 ay daha destek verilmesine karar verilmiştir. Bu çerçevede, ihtiyaç sahibi ailelerin ikinci 12 aylık dönemde (Temmuz 2023- Haziran 2024), hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacaktır.

Aile Sosyal Destek Ödemesi Ne Kadar?

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıklarına göre belirlenmiştir. Aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı aralıklarına göre; 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. Programın 12 aylık ödeme dönemi 2024 yılı Haziran ayında sona erecektir. Bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilecektir.

Aile Sosyal Destek Odemesi Ne Kadar1

Kaynak: R. Rüzgar Yel