Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Avrupa'nın  tek parça halindeki en büyük elma bahçesini ziyaret etti. Burada elma hasadından sonra açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Ülkemiz için çok önemli tarımsal üretim şehirlerimizden biri olan Karaman'dayız. Karaman’da da çok özel bir alandayız. Türkiye’nin son yıllarda elma üretimiyle dünyada söz sahibi olduğunu artık herkes biliyor. Türkiye'nin elma üretimiyle ilgili dünyada takip edilen teknolojilerin üzerine çıkmış olması, içinde bulunduğumuz bu alanı çok daha özellikli hale getirmiş durumda."

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Karaman'da Foto Galeri: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Karaman'da

Bakan Yumakli Avrupanin Tek Parca Halindeki En Buyuk Elma Bahcesinde Elma Hasadi Yapti (4)

Avrupa'nın tek parça halindeki en büyük elma bahçesi

"Halihazırda bugünkü elma hasadını yaptığımız bu alan, Avrupa'nın tek parça halindeki en büyük elma bahçesi. Türkiye'nin en büyük elma bahçesi. Türkiye'nin elma üretiminde dünyada ikinci sırada olduğunu, ihracatta ise yedinci sırada olduğunu belirtmek istiyorum. Ancak bizim üreticilerimiz, dünyada bu pazarda çok hızlı bir şekilde söz sahibi olmaya devam ediyorlar. Bizler, elbette tarımsal üretimin pazarlama ayağının çok daha önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ürettiğiniz ürünün kalitesinin, rakiplerine oranla çok daha kabul edilebilir ve fiyat anlamında rekabet edebilir bir konumda olması gerekir. Bunun için de teknolojinin tüm unsurlarını uygulamanız gerekir."

Bakan Yumakli Avrupanin Tek Parca Halindeki En Buyuk Elma Bahcesinde Elma Hasadi Yapti (2)

"Sadece elmayı değil, elma için üretilen teknolojiyi de ihraç eder duruma geldiler."

"Sevindirici bir diğer yön ise buradaki üreticilerimizin aynı zamanda bu teknolojilerin geliştirilmesiyle ilgili çok ciddi bir mesafe kat etmiş olmalarıdır. Sadece elmayı değil, elma için üretilen teknolojiyi de ihraç eder duruma geldiler. Elbette bu bir başlangıç, ama tarımsal bir ürünün katma değerli bir şekilde ülke ihracatına ve ekonomik durumuna katkı sağlar hale gelmesi önemli bir adımdır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Karaman Programı: Video Haber Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Karaman Programı: Video Haber

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Karaman Programı: Video Haber Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Karaman Programı: Video Haber

Bakan Yumakli Avrupanin Tek Parca Halindeki En Buyuk Elma Bahcesinde Elma Hasadi Yapti (3)

Bakan Yumakli Avrupanin Tek Parca Halindeki En Buyuk Elma Bahcesinde Elma Hasadi Yapti (5)

Bakan Yumakli Avrupanin Tek Parca Halindeki En Buyuk Elma Bahcesinde Elma Hasadi Yapti (1)

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN