"Tarım Şehri Karaman'dan Bir Bakan Gelip Geçiyor. Geçtiğimiz günlerde Karamanın tarımsal sorunlarını konuşmak üzere Ankara'da heyet halinde Tarım ve Orman Bakanımız Sn. İbrahim Yumaklı ile tarihi bir toplantı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda Sn. Bakanımıza elimizden geldiği kadar ilimizin tarımsal sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatmaya çalıştık.
Sn. Bakanımız toplantıda Karaman ziyaret etmediği ender illerden biri olduğunu ifade ederek en kısa sürede Karamanı ziyaret edeceğini söylemişti ve bu ziyaret gerçekleşiyor."

Baskan Bayramdan Bakanin Programina Elestiri1

"Öncelikle geçtiğimiz günlerde Tarım Bakan Yardımcısı Sn. Ebubekir Gizligider, ilimizde Planlı üretim ile ilgili bir sunum yapmış STK ve üreticilerimizin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Tabiki Sn. Bakanımızın ziyareti çerçevesinde Ülkemizin önemli tarım şehirlerinden biri olan % 85 tarıma dayalı ekonomiye büyük katkılar sağlayan ilimizin sorunlarını konuşabileceğimiz ziyarette tüm illerde olduğu gibi ve dün Konya'da yaptığı gibi SEKTÖR TEMSİLCİLERİMİZ ile bir toplantı yapılmasını bekledik hazırlık yaptık. Fakat gün boyu İlimizde olan Sn. Bakanımızın programlarına baktığımız vakit ilimizin tarımsal sorunlarını Sn. Bakanımıza ifade edebileceğimiz bu toplantının programa koyulmadığını gördük."

"İlimizde her gün derinden hissettiğimiz tarımsal sorunlarımızı başta sulama projelerimiz pancar fiyatları yeni dönemde uygulanacak planlı üretim olmak üzere daha bir çok sorunumuzu iletmek istediğimiz ve tüm Türkiye ziyaretlerinde geleneksel hale gelen STK TEMSİLCİLERİNİN DAVET EDİLEREK SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISININ ilimizde yapılmamasını Sn. Bakanımızın ve ziyaret programını hazırlayaların takdirine bırakıyorum."

Baskan Bayramdan Bakanin Programina Elestiri2

"Sn. Bakanımızın programına baktığımızda tabiki her bir program her ziyaret kendi içerisinde önem arz etmektedir ama şunuda unutmayalım Tarımsal üretimde başta su olmak üzere büyük sorunların beklediği bu günlerde Sn. Bakanımızın ziyaretinde en önemli olarak, gördüğümüz fakat programa konulmayan SEKTÖR TOPLANTISI'nın yapılmamasını anlamış değiliz. "

"Değerli yetkililer Karamana kaç defa tarım bakanımız geliyor? bu fırsatı niye değerlendirme sorunlarımızı konuşma ve talebelerimizi iletmek için sektör temsilcileri ile bir toplantı organize etmedik? "

Baskan Bayramdan Bakanin Programina Elestiri3

Karamanlı Çiftçilerden Su İstiyoruz Seçim Vaadi İstemiyoruz Çıkışı Karamanlı Çiftçilerden Su İstiyoruz Seçim Vaadi İstemiyoruz Çıkışı

"Sonuç olarak özetle Sn. Bakanımızın Karaman ziyareti tüm devlet büyüklerimizin ülkemizde illerde yaptığı ziyaretlerde olduğu gibi Karamanımızda özel olan birkaç sektör belirlenmiş ziyareti yapılarak geleneksel hale gelen bakanımıza güzellikler gösterilmiş ama buz dağının arkasında kalan ilimizde tarımsal üretimin devamı için büyük önem arzeden sorunlarımızı anlatma fırsatımız olmamıştır. Tarım Bakanımızın ziyaretinde ASIL olan SU olmalıydı."

Kaynak: Hatice KARACA