Felçli geldiği hastaneden yürüyerek çıktı Felçli geldiği hastaneden yürüyerek çıktı

Son zamanlarda merak edilen virüs çeşitleri arasında yer alan ve sıkça araştırılan virüs çeşitlerinden olan Batı Nil Virüsü ile alakalı merak edilen sorulardan olan Batı Nil Virüsü Belirtileri Nelerdir? Batı Nil Virüsü Nedir? Batı Nil Virüsü Basıl Belirtileri Var? Detaylar haberimizde…
Batı Nil Virüsü Belirtileri Nelerdir?
Sivrisinekler aracılığı ile tüm memeli hayvanlara ve insanlara bulaşabileceği bilinen ve  2-8 gün süren bir yumurtlama periyodunun ardından kendini yüksek ateş, bulantı, ağrı olarak hissettirdiği bilinen ağır geçiren insanlarda  yarı-koma durumuna bile girebileceği söylenen virüs çeşitlerinden biri olarak uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Çoğu ülkelerde endişeye neden olan Batı Nil Virüsü tropik ılıman iklimlerde görüldüğü kaynaklarda belirtilse de Büyük İskender’in ölümünün bu virüs nedeniyle olduğu söylenmiştir.

bati-nil-virusu-belirtileri-nelerdir

Belirtileri ise Virüsü alan her  5 kişiden 1'inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtilerde gelişebileceği ve bu tip Batı Nil Ateşi hastalığından tamamen kurtulabileceği ancak yorgunluk ve halsizlik haftalar veya aylarca devam edebileceği de araştırmalarımız sonucu elde ettiğimiz bilgiler içerisinde yer almaktadır. Son dönemlerde Covid 19 pandemisinden sonra art arda gelen bu virüs tiplerinden Maymun Çiçeği Virüsü, Batı Nil Virüsü insanlarda tekrar endişe yarattığı ve bununlar alakalı önlemlerin biran önce alınmasını temenni etmektedir. İnsanlar da korkuya neden olan bu tip virüsler şimdiler de gündem de olan rahatsızlıklar da en önce araştırılan Virüs seçeneklerinden olmuştur.

Kaynak: HATİCE KARACA