1952 Türkiye Güzellik Yarışması birincisi Gelengül Melek Erman 90 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberinin sosyal medyada gündem olmasının ardından kullanıcılar Gelengül Melek Erman hakkın sosyal medyaada araştırma yapmaya başladı. Peki, Gelengül Erman kimdir, kaç yaşında venereli? 1952 Türkiye güzeli Gelengül Erman neden öldü? İşte haberin detayları...

GELENGÜL MELEK ERMAN KİMDİR?

Tayfuroğlu, dünyanın 30 farklı ülkesinden katılan güzellik kraliçeleriyle yarıştığı prestijli bir yarışmada Amerika'dan beklediği ödülü alamayarak ülkesine döndü. Rus annesinin ısrarı üzerine yarışmaya katılan ve çekiciliğiyle dikkat çeken Tayfuroğlu, İstanbul'a döndüğünde bir film çekimi için tanıştığı yönetmen Hürrem Erman ile karşılaştı. Güzel kadın, yaş farkı nedeniyle Hürrem Erman ile evlenmek istemese de annesinin baskısıyla 1954 yılında Erman'la evlenmeye karar verdi.

O dönemde sadece güzelliğiyle değil, aynı zamanda eşinin destekçisi olarak da bilinen genç kadın, eşi Hürrem Erman'ın 2003 yılında vefat etmesinin ardından hayatını çocuklarına ve ailesine odaklanarak sürdürdü. Türkiye güzeli olarak tanınan Gelengül Melek Erman, 90 yaşında olduğu 9 Ocak Salı günü, Cihangir'deki evinde yaşlılık sebepleriyle hayata veda etti.

GELENGÜL MELEK ERMAN NEDEN ÖLDÜ?

Gelengül Melek Erman İstanbul Cihangir'de yaşamış olduğu evinde 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gelengül Melek Erman'ın cenaze namazı İstanbul Teşvikiye Camii'nde kılınırken, kılınan cenaze namazına başta çocukları ve torunları, dostları katıldı.

Türkiye'nin ilk güzellik kraliçesi Gelengül Melek Erman hayatını kaybetti -  Haberler

Kaynak: Eda Şahintürk