Türk sinemasının sevilen isimlerinden Hülya Koçyiğit hayranları ve sinema severler tarafından hayatı araştırılıyor. Hülya Hülya Koçyiğit Kimdir? Hülya Koçyiğit aslen nerelidir ? Gibi sorulara arama motorlarında cevap arıyor. Detaylar haberimizde…

Hulya Kocyigit Aslen Nerelidir6

Hülya Koçyiğit, 12 Aralık 1947'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Türk sinemasının dört yapraklı yoncasından biri olarak bilinen Koçyiğit, Türkan Şoray, Fatma Girik ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam’ın en değerli isimleri arasında yer alır.

 Eğitim hayatına beş yaşında başlayan Koçyiğit, donanımlı ve başarılı bir eğitim süreci geçirmiştir. İstanbul Şehir Tiyatroları'na iki kız kardeşi ile birlikte girerek sinema sektörüne adım atan Koçyiğit, aynı zamanda tiyatro ve bale eğitimi almıştır. Bebek'te bir öğretmenden piyano dersleri alan ve bir müzik öğretmeni ile müzik çalışmaları yapan Koçyiğit, boş günü olmayan bir öğrencilik hayatı geçirmiştir. Yeni başladığı okulda düzenlenen gösterilerde sık sık yer almış ve İngilizce aksanı ile beğeni toplamıştır.

Hulya Kocyigit Aslen Nerelidir1

 Koçyiğit’in yetenekleri, dönemin önemli isimlerinden Muhsin Ertuğrul'un dikkatini çekmiştir. Annesiyle birlikte Ertuğrul’un yanına giden Koçyiğit, Ertuğrul’un annesinin arkadaşı çıkmasıyla daha fazla sempati kazanmıştır. Ertuğrul, Koçyiğit’in daha iyi bir eğitim alması gerektiğini belirterek onu Ankara Devlet Konservatuvarı'na yönlendirmiştir.

Hulya Kocyigit Aslen Nerelidir4

 Ankara’da aldığı eğitimle daha deneyimli bir hale gelen Koçyiğit, tiyatro sahnesinde önemli başarılara imza atmıştır. Sinema ve tiyatroda birçok başarılı projede yer alan Hülya Koçyiğit, 5 Temmuz 1968 tarihinde dönemin ünlü futbolcusu Selim Soydan ile evlenmiştir. Bu evlilikten, 24 Nisan 1969'da Gülşah adında bir kızı olmuştur. Ayrıca Neslişah ve Aslışah adında iki torunu bulunmaktadır. Kızı Gülşah, küçük yaşlarda birkaç sinema filminde rol almıştır. Hülya Koçyiğit bir dönem şarkıcılık da yapmıştır. Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, Koçyiğit’in torunu Neslişah Alkoçlar ile evlenmiştir.

 Türk sinemasının başarılı ismi Hülya Koçyiğit, yapılan biyopsi sonrası akciğer kanseri teşhisi almıştır. Tedavi sürecini başarıyla tamamlayan Koçyiğit, kanseri yendiği haberini sevenleriyle paylaşmıştır.

Hulya Kocyigit Aslen Nerelidir2

Hülya Koçyiğit Aslen Nerelidir?

Hülya Koçyiğit, 12 Aralık 1947 tarihinde İstanbul Yenikapı'da doğdu. Feryal ve Nilüfer adında iki kız kardeşi olan Koçyiğit, Bulgaristan göçmeni olan Sedat Koçyiğit ile Melek Koçyiğit’in en büyük kızıdır. Mutlu bir çocukluk geçiren Hülya Koçyiğit’in annesi oldukça otoriter bir karaktere sahipti. Anne ve babası birbirlerine aşık bir çift olarak tanınırdı ve Hülya, babasına büyük bir sevgiyle bağlıydı.

Polat çifti artık tamamen serbest Polat çifti artık tamamen serbest

 

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL