Karamanlı Judoculardan Balkan Üçüncülüğü Karamanlı Judoculardan Balkan Üçüncülüğü

Karaman İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği istasyonlarında şoför ve sağlıkçı sürücü olarak görev yapan personele yönelik ASGE eğitimleri gerçekleştirildi. ASGE ile ambulans kazalarının önlenmesi ve etkin hizmet sunumu hedefleniyor.

Karamanda Ambulans Soforlerinin Zorlu Egitimi1

Teorik, uygulama ve sınav aşamalarını dahil olmak üzere toplamda 4 günlük bir eğitim verildi.

Karamanda Ambulans Soforlerinin Zorlu Egitimi4

Uygulama kısmında ise ambulans sürücülerine trafikte karşılaşabilecekleri tehlikeli durumlar için doğru manevralar ve güvenli sürüş becerileri kazandırılıyor. 

Karamanda Ambulans Soforlerinin Zorlu Egitimi5

“14 kursiyerimiz var ve bunlardan 2’si kadın”

Karaman İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Fikret Tezcan, “Karaman İl Ambulans Servisi Başhekimliği olarak Karaman'daki etkin ve verimli sağlık hizmetinin sunulması amacıyla sağlık personelimize yönelik ambulans sürüş güvenliği eğitimi vermekteyiz. Toplamda 14 kursiyerimiz var ve bunlardan 2’si kadın. Kursumuz dört günden oluşmaktadır. Birinci gün teorik eğitimde genel trafik bilgileri, ambulans özellikleri gibi konular ele alınmaktadır. Pratik bölümde ise güvenli sürüş teknikleri uygulanmaktadır. Çeşitli etaplarda başarılı olan personelimiz sertifikalarını almaktadır. Bu tür eğitimler, tekrarlayan aralıklarla hasta ve personel güvenliğini artırarak hizmet kalitesini yükseltmektedir. Bu vesileyle kursiyerlerimize ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Eğitimi, sahada aktif çalışan sağlık personelimiz olan ATT ve paramediklerimize vermekteyiz. Eğitimde başarılı olanların ihtiyaç halinde sürücülük yapabilmeleri amaçlanmaktadır” diye konuştu.

Karamanda Ambulans Soforlerinin Zorlu Egitimi3

Eğitimi alan kursiyerler, güvenli bir şekilde ambulans kullanmak için sağlık çalışanlarının bu eğitimi alması gerektiğini söylediler. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere takdim edildi.

Karamanda Ambulans Soforlerinin Zorlu Egitimi2

Kaynak: MEHMET AKİF ORHAN